Над 40 мотористи разораха и съсипаха пътеката в района на

...
Над 40 мотористи разораха и съсипаха пътеката в района на
Коментари Харесай

Въпреки забраната за МПС: Мотористи съсипаха пътеката в Национален парк „Рила”

Над 40 мотористи разораха и унищожиха пътеката в региона на Национален парк " Рила ”. За проблема алармира консуматор в обществените мрежи. Случаят е от неделя и е следващият, в който се нарушава възбраната за каране на транспортни средства и атв-та. За закононарушението са известени и органите на реда. Сигналът е подаден посредством националната система 112.

" Става въпрос за три обособени проведени групи, които са се събрали в региона на Пазар дере и стартира бързо предвижване. Вече имаме имена и фотоси на някои от причинителите. Ще предприемем ограничения по издирването им, с цел да може да им бъдат формирани актове. Санкцията е от 500 до 5000 лева, като в сходни случаи се постанова най-солената санкция ”, изясни в ефира на " Здравей, България ” шефът на парка Красимир Андонов.

По думите му при сходни дейности се нарушава повърхностният почвен пласт, потъпкват се предпазени типове растения и настава ерозия.

От началото на 2024 година едно от най-честите нарушавания на територията на Национален парк " Рила " е точно нерегламентираното придвижване на моторни транспортни средства, в частност кросови мотори. Нарушителите се движат в огромни групи, минават с висока скорост по мъчно налични терени и съвсем постоянно отхвърлят да спрат за инспекция от чиновниците на парковата защита и надзор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР