Китайски учени създадоха първата в света болница, управлявана от изкуствен

...
Китайски учени създадоха първата в света болница, управлявана от изкуствен
Коментари Харесай

Китайци създадоха първата в света болница с рободоктори

Китайски учени сътвориха първата в света болница, ръководена от изкуствен интелект, която съгласно тях ще е от голяма изгода както за професионалните медицински среди, по този начин и за необятната аудитория. Пред в. “Глобал таймс ” откривателите от университета “Цинхуа ” в Пекин изясняват в какво се състои тяхната революционна идея. Те дават обещание също болничното заведение да проработи през втората половина на годината и коренно да промени метода, по който лекарите диагностицират и лекуват пациентите.

Благодарение на симулираната среда и способността да се развиват автономно лекарите с изкуствен интелект ще могат да лекуват до 10 000 пациенти в рамките на няколко дни уверява Лю Ян - началник на екипа, основал виртуалната болница и изпълнителен шеф на Института за проучвания в AI промишлеността. За хората лекари постигането на сходен резултат би лишил към 2 години, настояват създателите на плана. По време на проби докторите роботи постигнали впечатляващите 93,06% акуратност при отговорите на въпросите от изпита за здравно лицензиране в Съединени американски щати. По отношение на главните респираторни болести виртуалните медицински експерти съумели да симулират целия развой на диагностициране и лекуване на пациенти. Това включва консултация, обзор, диагностика, лекуване и следваща рехабилитация. Информацията, поднасяна на роболекарите, може да бъде разширена безпределно, споделят още китайските експерти.

За момента разполагаем на пациентите са 14 виртуални лекари и четири медицински сестри, продължава разказът на “Глобал таймс ”. Задачата на 14-те лекари е да диагностицират болести и да формулират подробни проекти за лекуване, до момента в който четирите медицински сестри се концентрират върху всекидневните грижи.

Пренасянето на AI болничното заведение в действителния свят значи, че действителните студенти по медицина могат да получат усъвършенствани благоприятни условия за образование. Предлагането на проекти за лекуване без боязън от причиняване на щета на действителни пациенти ще им разреши да практикуват в среда без риск, че могат да позволен неточност. Това в последна сметка ще докара до развъждането на “висококвалифицирани лекари ” съгласно Лю.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР