Първото извънстолично радио-Радио Стара Загора ще отбележи своя 85-годишен юбилей

...
Първото извънстолично радио-Радио Стара Загора ще отбележи своя 85-годишен юбилей
Коментари Харесай

Радио Стара Загора отбелязва 85 години от създаването си

Първото извънстолично радио-Радио Стара Загора ще означи своя 85-годишен празник с филм. Премиерата на лентата, която носи името „ Истории за Радиото “, ще бъде на 19 октомври (вторник) от 18.00 часа в залата на Културен център „ Стара Загора “.

Филмът  събира документалните свидетелства за развиването на медията и историите на хората работили там. Зрителите ще се срещнат с първите опити за лъчение на радио в Стара Загора, представителите зад микрофон, публицистите и техниците, свързали живота си с ефира. 

Сценарият на творбата е дело на Здравко Георгиев- шеф на Радио Стара Загора, режисьор е журналистът Анна Турлакова, оператор и монтаж- инж. Емил Енчев. Ролята на разказвача е поверена на артиста от Драматичен спектакъл „ Гео Милев “ Димитър Митев. Филмът е основан с поддръжката на Община Стара Загора

Входът за премиерата е свободен, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и до  запълване на потенциала на залата.

На 21 май 1936 година започва първото предаване на Радио Стара Загора.

Днес радиото разполага с най-съвременна техника. Над 30 излъчвания и музикални линии оферират настояща и занимателна информация, вести и доста модерна музика.

Във фондовете на радиото, съдържащи над 100 000 музикални заглавия, се съхраняват и незабравимите гласове и осъществявания на Иван Хаджихристов, Мара Шопова, Петкана Захариева, Иван Шибилев, Делка Балева, Стайка Гьокова, Минчо Недялков и други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР