Пълна мобилизация на МВР по време на празниците. Както всяка

...
Пълна мобилизация на МВР по време на празниците. Както всяка
Коментари Харесай

Пълна мобилизация на МВР по време на празниците


Пълна готовност на Министерство на вътрешните работи по време на празниците. Както всяка година, спомагателни полицейски патрули ще наблюдават за трафика по пътищата в страната, а пожарникарски екипи към този момент са почнали инспекции на заведения и храмове.

1800 обекта към този момент са тествани. Около Коледа и Нова година ще има изнесени наряди на пожарната в София, Велико Търново и Варна.

Иначе, от полицията припомнят, че е належащо повече внимание с пиротехниката, а с изключение на домовите обири, зачестяват и джебджийските обири на всички публични места.

„ Освен домовите обири във връзка с празниците, можем да споменем и джебчийските. Най-вече в столична дирекция, където има специфичен бранш, който работи във връзка с джебчийските обири, там се взимат специфични ограничения и такива чиновници ще има както в МОЛ-ове, по този начин и в градски превоз, по този начин и на всяка част, където се събират по-голямата част от жителите “, съобщи инсп. Росен Белишки, отдел „ Криминална полиция “.

„ ГДНП е разпоредила засилени ограничения по отношение на превозването, продажбата и използването на пиротехническите произведения по отношение на идните празници, като изключително внимание ще се акцентира на продажбата единствено в лицензирани магазини, нерегламентирана комерсиална активност и възбраната на използването тук-там, където това е посочено в закона - това са транспортни средства, лечебни заведения, образователни заведения, храмове “, сподели гл. инсп. Емил Ангелов от Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) – ГДНП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР