От Националната волейболна лига излязоха със становище до медиите, в

...
От Националната волейболна лига излязоха със становище до медиите, в
Коментари Харесай

НВЛ: Нулева толерантност към обиди, заплахи и неспортсменско поведение!

От Националната волейболна лига излязоха със мнение до медиите, в което осъждат неспортсменското държание на състезатели към формалните лица на мачовете от държавните шампионати и шампионати. Повод за реакцията са свадите на срещата Нефтохимик 2010 - Монтана.

Ето и цялостният текст:

" Ръководството на Национална волейболна лига декларира ясната си позиция за нулева приемливост към неспортсменско държание, отправяне на обидни квалификации, закани и демонстрирано пренебрежение от състезатели към други публични лица, участници в срещи от държавните шампионати и шампионати по волейбол.

Също по този начин, управлението на Национална волейболна лига показва мощно безпокойствие от неналичието на безапелационна реакция от страна на съдии и пратеник против проявата на такова държание по време на мача сред „ Нефтохимик 2010 “ и „ Монтана “, игран на 10 февруари 2021 година

Считаме, че потреблението на афектиран език към дежурния пратеник и отправяните закани към съдийския екип са освен нарушение на Дисциплинарния устав, само че и деяние, което не е съвместимо с морала на образован спорт като волейбола.

Национална волейболна лига ще се опълчва на такова държание по всички разрешени способи, следвайки съществуващите и одобрени правилници.

В същото време безусловно неприемливи и необясними са и обстоятелствата, че сходна очевидна проява на неспортсменско държание не беше глобена по метода, очакван в правилниците. Нещо повече, обстановката не е разказана в формалния отчет на дежурния пратеник Пенчо Ангелов, което буди мощно терзание.

Ръководството на Национална волейболна лига нееднократно разгласи ясната си позиция за блян към нов морал в българския клубен волейбол. Още един път обръщаме внимание на клубовете, формалните лица и всички участници в шампионатите и шампионатите, управлявани от Национална волейболна лига, че имаме нулева приемливост към държание, уронващо престижа на нашия спорт.

За случая от мача „ Нефтохимик 2010 “ – „ Монтана “ от Суперлига-Първа осмица, игран на 10 февруари 2021 година, управлението на Национална волейболна лига към този момент сезира Дисциплинарна комисия към БФВ. Надяваме се комисията да прегледа в елементи държанието на волейболиста Георги Братоев, както и неналичието на съответна реакция - както на съдиите на мача, по този начин и на дежурния пратеник. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР