Политикът от Зелената партия Антон Хофрайтер наскоро стана първият член

...
Политикът от Зелената партия Антон Хофрайтер наскоро стана първият член
Коментари Харесай

Шолц е против използването на германски оръжия от Украйна за обстрел на цели на руска територия

Политикът от Зелената партия Антон Хофрайтер неотдавна стана първият член на ръководещата коалиция в Германия, който обществено поддържа разхлабването на рестриктивните мерки за потребление на западни оръжия от Украйна
Германският канцлер Олаф Шолц се опълчва на вероятно разширение на военната поддръжка за Украйна от страна на Запада, като съобщи през днешния ден, че не поддържа опцията Киев да употребява немски оръжия за поразяване на цели в Русия, съобщи ДПА.

" Имаме ясни правила, контрактувани с Украйна, за оръжейните доставки, които сме направили до момента. И те работят. Поне такава е моята доктрина ", съобщи Шолц на събитие в Берлин, отдадено на 75-годишнината от приемането на немската конституция.

Откакто Русия нахлу в Украйна преди повече от две години, Германия доставя на Киев артилерийски установки с огромен обхват на деяние, като да вземем за пример ракетната установка " Марс II ", която има обхват на деяние над 80 км.

Украинският президент Володимир Зеленски обаче твърди, че на украинските въоръжени сили е неразрешено да употребяват западни оръжия за поразяване на цели на територията на Русия.

В неотдавнашно изявление за " Ню Йорк Таймс " Зеленски незабавно изиска от съдружниците на Украйна да дадат позволение оръжията да бъдат употребявани за поразяване на съветски артилерийски позиции наоколо до украинската граница.

Досега Украйна можеше да поразява цели в Русия единствено благодарение на безпилотни самолети, създадени на нейна територия.

Политикът от Зелената партия Антон Хофрайтер неотдавна стана първият член на ръководещата коалиция в Германия, който обществено поддържа разхлабването на рестриктивните мерки за потребление на западни оръжия от Украйна.

Според обява във в. " Ню Йорк таймс " държавното управление на Съединени американски щати към този момент обмисля да позволи потреблението на западни оръжия за обстрел на цели на съветска територия.

" Мисля, че е пристигнало времето съдружниците да обмислят дали да не анулират някои от рестриктивните мерки, които са наложили върху потреблението на оръжията, които са дарили на Украйна ", сподели и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за сп. " Економист ", като подсети, че се водят боеве в Харковска област. " Да се лишава на Украйна опцията да употребява тези оръжия против законни военни цели на съветска територия мощно затруднява отбраната ѝ ", акцентира той.

Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи по време на неотдавнашното си посещаване в Киев, че Украйна сама би трябвало да реши дали да употребява английски оръжия против позиции в Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР