Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели Гран при на Монако

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели Гран при на Монако
Коментари Харесай

Шарл Льоклер с Ферари спечели Гран при на Монако

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер завоюва Гран при на Монако във Формула 1. Той потегли от първа позиция и в нито един миг не разреши да бъде преместен.

Това е пета победа в кариерата на Шарл Льоклер, като тя е по-специална, защото е в родния му град. През последните 5 години най-хубавото му достижение в Монако бе четвърто място, като три пъти той даже не финишира. Този път обаче той мина първи през карирания байрак, размахан от Килиан Мбапе.

Втори приключи австралийският водач на Макларън Оскар Пиастри, който остана на 7,152 секунди. Трети се подреди вторият водач на Ферари – Карлос Сайнс. Топ 6 допълниха (Макларън), Джордж Ръсел (Мерцедес) и международният първенец Макс Верстапен (Ред Бул).

Иначе надпреварата беше прекратено незабавно след старта, откакто стана верижна злополука сред няколко болида. В случая участваха Серхио Перес (Ред Бул), Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг (Хаас).

Състезанието беше спряно, с цел да се почисти пистата и беше рестартирано със същата стартова решетка. На повторния старт не потегли Естебан Окон, кото пък докара до индицентът със съотборника му в Алпин Пиер Гасли. Окон беше осъден и на идващото съревнование в Канада ще тръгне с пет позиции по-назад.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР