Тази година трябваше да е една от най-запомнящите се в

...
Тази година трябваше да е една от най-запомнящите се в
Коментари Харесай

Сексскандал отлага грандиозния фокус на Дейвид Копърфийлд да закрие Луната

Тази година трябваше да е една от най-запомнящите се в професионалната кариера на Дейвид Копърфийлд. Световноизвестният илюзионист трябваше да накара Луната да “изчезне ”. Той направи сходен фокус със Статуята на свободата в Съединени американски щати през 1983 година, който му донесе величествен триумф и популярност. Затова и новото му амбициозно начинание бе рекламирано дълго и предстоящо с неспокойствие.

67-годишният занаятчия на илюзиите бе избрал да си партнира с една от най-големите интернационалните организации за деца Save the children, с цел да разпространява идеите ѝ. Изненадващо обаче при започване на годината тя смъкна от уеб страницата си рекламата за лунното събитие, а по-късно разкри, че е прекратила публично връзките си с Копърфийлд. Какви са аргументите, не бе обявено, само че случилото се съответства с разгласяването на правосъдни документи от следствие против Джефри Епстийн.

Финансистът се самоуби през 2019 година, до момента в който очакваше развой за трафик на хора за полова употреба. От оповестените документи стана ясно, че близо 170 холивудски звезди са го познавали и са имали достъп до проведените от него оргии с присъединяване на малолетни, в това число Копърфийлд.

Адвокатите на фокусника обаче отхвърлиха клиентът им да е знаел за осъществяваните от Епстийн ужасяващи закононарушения с уязвими девойки, както и по някакъв метод да се е възползвал от тях. Самият Копърфийлд написа в обществените мрежи само, че не се е отказал от лунния си план, само че прави някои промени в него, които изискват повече време.



Нови периоди за реализацията му обаче няма, защото се появиха и съответни обвинявания против илюзиониста. Вестник “Гардиан ” разгласява следствие, съгласно което най-малко 16 дами настояват, че е злоупотребил с тях полово. Половината от тях са разказали, че са били под 18 година, когато това се е случило, а някои даже на 15. Три пък считат, че ги е упоил, с цел да вършат секс.

Репортери на изданието са разговаряли с над 100 души, които могат да знаят нещо по въпроса. Получили са и достъп до някои правосъдни документи. Така са стигнали до тези 16 дами, които упрекват Копърфийлд в непозволени дейности. Според разказите им той се е възползвал от тях полово сред 80-те години на предишния век и 2014-а.

Чрез юристите си илюзионистът отхвърли изказванията. По думите им той “никога не се е държал неуместно с който и да е, още по-малко с малолетни ”. В документално мнение до вестника юристите акцентират неговата “доброта, невзискателност и почтително отношение към хората ”. Припомнят, че и преди е имало сходни подправени обвинявания.

През 2018 година някогашният американски модел Бритни Луис разкри, че е била дрогирана и полово насилвана от Копърфийлд преди три десетилетия. Тогава тя била на 17 година и в началото считала, че той просто желае да ѝ помогне, до момента в който прохожда на стилния подиум. “Гардиан ” се натъква на сходен претекст и при другите дами, които в този момент се оплакват от полови похищения. На множеството той е предложил помощ в кариерното развиване

Общувал даже с родителите им, след което обаче нещата внезапно завивали в друга посока. Обаждал им се късно вечер, изпращал им дарове и в един миг започвал да ги опипва по-особено на сцената или пък по този начин подреждал нещата, че да се стигне до секс. Някои се чувствали напълно подвластни от него и се съгласявали, само че други считат, че ги е упоявал, с цел да имат интимни контакти.

Лъжа, само че красиво, е една от обичаните изречения на Копърфийлд, с която постоянно стартира запаметяващите си спектакли. Още на 7 години се възпламенява по фокуси с карти, на които дядо му го учи. До този миг пораства като срамежливо и затворено дете. Фокусите обаче го вършат известен измежду връстниците. Започват да го канят на рождени дни, с цел да ги забавлява. Даже някои му заплащат и по 5 $ за фокусите.

На 12 години прави и първото си огромно зрелище в родния Ню Джърси. Някъде по това време сменя и рожденото си име Дейвид Сет Коткин с креативното Дейвид Копърфийлд. Още до момента в който е студент, получава роля в мюзикъл. Следват участия в телевизионни планове, които го утвърждават като един от най-обаятелните и печеливши илюзионисти в света. Сред феновете му са както американски президенти, по този начин и най-обикновени хора с увреждания, на които той оказва помощ посредством вълшебства да упражняват някои придвижвания.

Копърфийлд е единственият илюзионист, почетен със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Има 21 награди “Еми ” и 11 пъти е регистриран в Книгата на върховете “Гинес ” за разнообразни достижения, които има по време на работата си. Преди името му да стартира да се свързва със полови злоупотреби, прави по към 500 спектакъла годишно, носещи му милиони долари, които той влага главно в парцели.

Обаятелният Дейвид Копърфийлд се е радвал на компанията на едни от най-красивите дами в света през живота си, само че връзките му с тях постоянно са били забулени в загадка. За раждането на последната му щерка Скай да вземем за пример се разбра с 16 месеца забавяне. Нейна майка е френската дизайнерка Кло Гослен, а се твърди, че преди този момент чешкият модел Мария Петлицкова му е родила наследник и щерка.

Най-много звук се подвигна към връзката му с топмодела Клаудия Шифър, за която се появиха доказателства, че е рекламен трик. Двамата стартират да се срещат през 1993 година, когато известността на фокусника пада. Екипът му наема известната манекенка против 250 000 $, с цел да играе ролята на негово гадже. Звездите се появяват дружно на обществени места и той ѝ прави скъпи дарове като бонус за добре свършена работа. През 1997 година обаче френско издание разгласява копие от контракта сред двамата. Копърфийлд отхвърля да е същински, а Клаудия Шифър избира да резервира безмълвие и връзката им завършва.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР