Общо 742 пътно-транспортни произшествия с 23 загинали и 329 ранени

...
Общо 742 пътно-транспортни произшествия с 23 загинали и 329 ранени
Коментари Харесай

В Пазарджишко се отчита увеличаване на жертвите при катастрофи

Общо 742 пътно-транспортни катастрофи с 23 починали и 329 ранени са станали в Пазарджишка област през 2019 година. Данните бяха изнесени от старши контрольор Димитър Табаков от Пътна полиция - Пазарджик на днешното съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването.

В съпоставяне с 2018 година злополуките са с 49 по-малко, само че броят на починалите е с 8 повече.

Зрелищна злополука в ''Младост''

Като съществена причина за пътните произшествия бяха посочени лишаване и неспазване на преимущество, несъобразена скорост и недееспособност на водачите.

През последните години растеж бележат случаите с пешеходци и велосипедисти, уточни още ст.инспектор Табаков. През последното тримесечие на 2019г. са станали 20 катастрофи с пешеходци и 4 - с велосипедисти. По-често случаите са късно вечер на незадоволително осветени места.

На съвещанието, управлявано от заместник-областният шеф Петър Белчев, беше обявено още, че до няколко дни следва затваряне на придвижването по път 1-8 от Пазарджик до Цалапица, като обходният маршрут ще е през автомагистрала "Тракия ". Това се постанова, с цел да се извърши качествено последният пласт асфалт на правата, която сега се ремонтира главно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР