Нашият Национален съвет взе ясно решение, че няма да подкрепим

...
Нашият Национален съвет взе ясно решение, че няма да подкрепим
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Вървим към сглобка, в която БСП няма да участва

Нашият Национален съвет взе ясно решение, че няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ или Движение за права и свободи, нито да участваме в каквито да било обединения. Утре сутринта ще съберем изпълнителното бюро на партията, с цел да обсъдим дали в символ на политически разговор да кажем персонално на ГЕРБ каква е нашата позиция. Ако отидем, то ще е, с цел да им кажем, че няма да подкрепим държавно управление с техен мандат. Това съобщи заместник-председателят на в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

Относно поръчката, че ще се търси поддръжка за държавно управление на споделената отговорност по избрани политики, Вигенин съобщи: „ Както и да брандират подобен вид държавно управление то ще е на ГЕРБ. Няма по какъв начин да стане, ще стоим надалеч от следващите сглобки. Ако се стигне до трети мандат, ще се съберем и ще го обсъдим ”.

„ Вървим към сглобка. Първият и вторият са намерили общ език, въпросът е кой ще е третият. Останаха два разновидността. При Има Такъв Народ и при новата групировка има много неясноти по какъв начин тъкмо се взимат решенията и от време на време те могат да са повлияни в една или друга посока. Ние сме много по-предвидими ”, безапелационен бе той.

„ Изборите отредиха ролята на съпротива на. Няма по какъв начин да подкрепим ГЕРБ. Не са ни търсили за поддръжка. Досега в никакъв случай не сме подкрепили претендент на ГЕРБ, като се изключи веднъж, когато събитията постановиха да подкрепим Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание ”, сподели.

По мотив изборния резултат на, а точно близо 75 000 гласове по-малко, политикът разяснява: „ Много тежък резултат, обективно видяно вятърът трябваше да духа в нашите платна. Бяхме непримирима съпротива, прокарахме значими политики, по тази причина за някои този резултат беше изненада. Трендът с резултат непрекъснато надолу беше повода Корнелия Нинова да разгласи оставка. Ние в самата акция не сме правили неточности. Очевидно има други фундаментални аргументи, които би трябвало да обсъдим от кое място идват. Едно от нещата са нарушеният вътрешнопартиен разговор и непрекъснати вътрешни спорове, което разочарова нашите гласоподаватели. Този развой в огромна степен беше подтикван и извън. Вероятно вътре не подходихме вярно към това. Постоянното овакантяване на хора явно се отразява на резултатите ”.

„ Този тренд е от 2021 година. От тогава резултатът е все по-нисък, каквото и да създадем. Много неща бяха отвън нашата власт. Тази неустановеност, непрекъснатите избори, нямаме съществени финансови запаси, няма олигархични кръгове, които да ни оказват помощ, не купуваме гласове ”, изброи евентуалните аргументи той.

„ Оставката на Корнелия Нинова дава късмет стартираният диалог да продължи по един градивен метод. Задачата ни е да успокоим партията и да върнем градивния разговор. Нашата задача е да осигурим равномерен преход и да установим кой къде бърка. Прекият избор на ръководител на ще се организира през октомври ”, сподели още Вигенин.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР