Очаква се в Брюксел да започне извънредното заседание на европейските

...
Очаква се в Брюксел да започне извънредното заседание на европейските
Коментари Харесай

Европейските лидери обсъждат разпределението на висшите постове в ЕС

Очаква се в Брюксел да стартира изключителното съвещание на европейските водачи за номинациите за висшите постове в Европейски Съюз. Някои от тях към този момент идват в постройка " Европа ". 

Еднодневното съвещание се обрисува да бъде малко, защото консенсусът сред водачите е реализиран прекомерно рано, акцентират европейски медии. Вторият мандат на Урсула фон дер Лайен отпред на Комисията наподобява сигурен, изключително след единодушието на немския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон. Същото може да се каже и за номинирания за ръководител на Европейския съвет някогашен португалски министър председател Антониу Коща. 

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола пък е на път да възобнови позицията си за 2 години и половина. 

Естонската премиерка Кая Калас, известна като твърда поддръжничка на Украйна, ще поеме поста от Борел на висш представител по външната политика и сигурност. Решението би трябвало да бъде доказано на идващото съвещание на водачите в края на другата седмица. След това обаче номинацията на фон дер Лайен би трябвало да получи утвърждението на Европейския парламент с минимум 361 гласа от общо 720, а на по-късен стадий същата процедура би трябвало да се приложи и за цялата Комисия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР