Община Казанлък получи одобрение по процедура на Оперативна програма Развитие

...
Община Казанлък получи одобрение по процедура на Оперативна програма Развитие
Коментари Харесай

Казанлък ще финансира услуги за деца с увреждания

Община Казанлък получи утвърждение по процедура на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020 към Министерството на труда и обществената политика за безплатна финансова помощ " Продължаваща поддръжка за деинституционализация на децата и младежите " - Етап 2 - даване на обществени и интегрирани здравно - обществени услуги за деца и фамилии ". Разкриването на новата услуга ще разреши обгрижването на деца с тежки множествени увреждания.

Новата обществена услуга ще може да обхване 30 места за дневна грижа и 60 консултативна за деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните фамилии. Центърът ще обезпечи целодневни и почасови услуги в профилирана среда, а точно: информиране и консултиране, дневна грижа, терапия и рехабилитация, образование за придобиване на умения, поддръжка за придобиване на трудови умения и други, съгласно самостоятелните потребности на потребителите, асортимент на личен състав, обезпечаване на консумативи, материали и нужни дълготрайни материални активи, ново профилирано транспортно средство.

Чрез новата услуга Община Казанлък добавя и надгражда стартирания развой на деинституционализация на грижата за деца, развой, гарантиран с подобаваща инфраструктура, финансирана със средства по Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020. Осъщественият прогрес е част от провежданите от Кмета Галина Стоянова и нейния екип обществени политики с фокус към всеки гражданин на община Казанлък да се усеща подсилен и привързан.

Направената сполучлива стъпка е идващ стадий на работата по отварянето на построения Дневен център за деца с тежки множествени увреждания в град Казанлък в един от корпусите на Дневна ясла №6 в град Казанлък. Проектът ще се осъществя в границите на асоциирано партньорство с ангажираните в процеса на деинституционализация институции - Министерство на труда и обществената политика, Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването, Държавна организация за протекция на детето и Агенция за обществено подкрепяне.

Одобрената безплатна финансова помощ е в размер на 1 065 млн. лв. – от Европейския обществен фонд 905 394  лв. и 159 775 лв. национално съфинансиране. Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца от подписването на контракта, което следва в идващите 30 дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР