Общата енергия на протеста беше систематически намалявана, разбивана и купувана.

...
Общата енергия на протеста беше систематически намалявана, разбивана и купувана.
Коментари Харесай

Инджова: Светът предпочете да има Борисов, а не успешен протест

Общата сила на митинга беше систематически намалявана, разбивана и купувана. А Борисов още през цялото време сподели, че е подготвен на всичко, с цел да резервира властта. Светът избра да има Борисов, а не сполучлив митинг. Това съобщи пред Actualno някогашният длъжностен министър председател в 84-то държавно управление на България, Ренета Инджова.

Тя направи разбор на миналите 12 месеца, като уточни във връзка антиправителствените митинги, белязали 2020 година, рационалното отдръпване на недоволните жители не би трябвало да бъде неоправдателно.

" Би трябвало да питате не за какво сме на митинга, а за какво Борисов не подава оставка. Това е невиждано! Вие няма да видите по света подобен случай, в който изрично през цялото време оставката е наложителен акт на всяко едно законно държавно управление, в случай че то не е узурпирало властта, в случай че не е мракобесно и фашистко ", означи Ренета Инджова.

" И слепите, и глухите, и всички, които не знаеха къде е България, схванаха, че има един министър-председател, който пет пари не дава за това, че би трябвало да си върви ", счита още някогашният длъжностен министър председател. Според Инджова известията на прокуратурата по тематиката със записите и фотосите, които се свързват с министър-председателя Борисов, постановат позорно леке върху института на държавното обвиняване.

" Ако четете какви са основанията и причините на прокуроските решения, аз не знам дали ще смятате, че страната се намира в условия на правов ред ", съобщи Инджова.

" Светът избра да има Борисов, в сравнение с сполучлив митинг. Тези неща са клеймо и на сътрудниците на нашия министър председател. Аз не знам какви още са причините, че Борисов е демократ по метода, по който той се оправи с протестите; по метода, по който се готви да остане на власт; по метода, по който употребява пандемията: всички тези неща приказват, че всичко е в името на оставането на власт ", уверена е Ренета Инджова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР