Няма ясни правила за влизане на немски туристи у нас,

...
Няма ясни правила за влизане на немски туристи у нас,
Коментари Харесай

България да се рекламира като безопасна дестинация

Няма ясни правила за влизане на немски туристи у нас, споделя Марин Василев е шеф на Фламинго турс GMBH Необходима е целенасочена реклама на страната, като дестинация с необикновено културно и историческо наследствоПриоритетна имунизация за работещите в туристическия отрасъл
Марин Василев е шеф на Фламинго турс GMBH - немски туроператор със седалище в Дюселдорф, само че профилиран в продажбата на отмора в България. Това е единственият немски туроператор, който финансово е благосъстоятелност на българска акционерна компания, в тази ситуация Албена АД и, който пази напълно ползите на българския туристически артикул.

- Г-н Василев, като шеф на подобен вид компания какви са компликациите пред, които са изправени немските туристи, с цел да дойдат и почиват в България?

- Тази година е извънредно сложна поради пандемичната конюнктура, само че компликациите пред немския екскурзиант, в случай че се абстрахираме от ситуацията, постоянно са били едни и същи - релативно високата цена на самолетните полети от Германия към България, съпоставена с цената на полетите за други дестинации и незадоволителната реклама на България. Всяка друга туристическа страна като Гърция, Турция, в последно време даже Албания, Черна гора и Грузия влагат доста средства в рекламиране не на обособени резорти или хотели, а на дестинацията като такава. Това постоянно е липсвало на България – целенасочена реклама, а освен и само участия в туристически изложби. България би трябвало да бъде рекламирана като дестинация за културен туризъм, за туризъм друг от плажове и отмора на морския бряг. Рекламата би трябвало да бъде дейна и да насочва вниманието към нашите планини и зимни курорти, черноморски курорти, на кулинарията, на винения и културния туризъм, на манастирите в България, прелестните църкви и храмове, които също могат да бъдат извънредно забавни за екскурзианта.

- А какви са проблемите, които можем да кажем, че са в резултат на пандемията от COVID-19?

- Все още не е ясно какво България ще изисква от туристите, когато влизат в страната. Дали това ще бъде наложително единствено PCR тест, дали ще бъде имунизационен паспорт плюс PCR тест, дали ще бъдат доказателства за прекаран Коронавирус, или пък композиция от всички тези обстоятелства, значимо е да бъде решено какво тъкмо ще се изисква и това да бъде изкомуникирано вярно с потребителите.Трябва да има ясно показана картина на епидемиологичната конюнктура в България, ориентирана към западните клиенти, т.е. сега, когато един немски екскурзиант избира къде да отиде на отмора, болесттите са част от критериите, с които той ще вземе решение. Ако нашата страна самодейно и положително комуникира намаляващия брой на инфектираните, възходящия % на имунизирани в страната, всичко това би трябвало да се демонстрира, с цел да могат хората да се убедят, че България е безвредно място за отмора.Гърция в маркетингово отношение подхожда много по-агресивно, Турция поема PCR тестванията на влизащите в курортите, в това време страната спонсорира и доста съществено полетите на влизащите в Турция.

- Нали и ние имаме сходна мярка за 35 евро на седалка?

- Това е една хубава мярка, която беше призната предходната година от българското държавно управление. Идеята е всеки един туроператор, който докара туристи в България да получи една дотация в размер от 35 евро на седалка на полет от западна страна към България. За злощастие, обаче тази процедура се оказа извънредно тежка в бюрократично отношение. Нашата компания нае огромна адвокатска адвокатска фирма в Германия, която да приготвя от нашата страна документите за кандидатстване в тази процедура. Дори и тази огромна адвокатска адвокатска фирма бе извънредно затруднена от комплексния темперамент на набора от документи и се стигна до парадокса, два пъти да ги подаваме като бяха връщани за някакви лишени от логичност и смисъл бюрократични процедурни пречки. Минаха повече от пет седмици и още нямаме отговор.

- Смятате ли, че би трябвало да бъдат подхванати стъпки в посока на предпочитана имунизация в туристическия отрасъл?

- Това е наложително! Това се прави от всяка страна. Дори и тук в Германия, чиновниците в хотели, които към момента са затворени, имат приоритет при приемането на ваксина, тъй като това са хора които работят с голям клиентопоток и за тях е наложително да бъдат имунизирани. Аз мисля че в България предпочитано би трябвало да бъдат имунизирани всички чиновници в туристически компании като се стартира от пиколота, админи и се стигне до камериерки, работещи в заведенията за хранене търговци и така нататък също по този начин би трябвало съгласно мен да се вземат доста ясни ограничения.

-  Какво се случва с хората които макар всички взети ограничения се разболеят корона?

- На прословутата Палма Де Майорка бе обособен един специфичен хотел, в който да бъдат карантинирани хората, които имат позитивен резултат на корона тестванията си при потегляне назад от Майорка към Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР