Семейството на Михаел Шумахер спечели обезщетение в размер на 200

...
Семейството на Михаел Шумахер спечели обезщетение в размер на 200
Коментари Харесай

Семейството на Шумахер спечели обезщетение от 200 000 € заради фалшиво интервю

Семейството на Михаел Шумахер завоюва обезщетение в размер на 200 000 евро от издателите на списание, които предходната година отпечатаха изявление с именития играч, генерирано от изкуствен интелект.

Иконата на Формула 1 Шумахер, спечелил седем международни шампионата, взе участие в ски случай през декември 2013 година, който го остави в медикаментозна кома. Оттогава той не се е появявал обществено.

За германеца се грижи екип от медицински личен състав и брачната половинка му Корина в дома им край Женевското езеро, само че малко неща са били оповестени обществено за положението му.

Michael Schumacher's family win nearly £200,000 in compensation over legendary racing driver's AI-generated interview with German magazine
— Daily Mail US (@DailyMail)
Въпреки това немското издание Die Aktuelle разгласява изявление с Шумахер през април 2023 година, като фотографията му е употребена на корицата на изданието.

Die Aktuelle помества материала под заглавие " Михаел Шумахер, първото изявление " , като се появява и слоганът " звучеше лъжливо същински " .

И въпреки всичко се оказа, че хипотетичните цитати на Шумахер в изявлението са били направени от изкуствен интелект.

Статията беше необятно наказана, а редакторът на Die Aktuelle беше уволнен два дни по-късно, като се извини и на фамилията на Шумахер, което даде обещание да предприеме правосъдни дейности.

В сряда представител на семейство Шумахер удостовери новината за последвалото решение за обезщетение в размер на 200 000 евро.

Като се има поради тайната към положението на Шумахер, като се схваща, че доста от околните другари и родственици на фамилията даже не са сигурни в здравословното му положение, изглеждаше много необичайно, когато Die Aktuelle разгласява " извънредното изявление " предходната година.

Michael Schumacher's family win nearly £200,000 in compensation over legendary racing driver's AI-generated interview with German magazine
— Mail Sport (@MailSport)
Статията започваше по този начин: " Поговорихме с него един път. Попитахме го по какъв начин е в реалност. И най-сетне получихме отговори съвсем 10 години след трагичния му ски случай.

" Никакви нищожни, мъгляви полуизречения от другари. Отговори от самия него! От Михаел Шумахер, на 54 години!

" Ето го и невероятното изявление! С отговори на най-наболелите въпроси, които целият свят си задаваше толкоз дълго време.'

Статията, която няма заглавие, продължава, преди да приключи с признанието, че цитатите в действителност са подправени и че не са разговаряли с Шумахер или с някого от фамилията.

Феновете на Формула 1 осъдиха списанието за " неналичието на възпитание " и " срама ", че е претендирало да е разговаряло с Шумахер.

Шумахер е един от най-успешните водачи във Формула 1 за всички времена, като завоюва международната купа през 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 и 2004 година По време на емблематичната си спортна кариера той добави и 71 най-бързи обиколки и 155 подиума.

Но предвид на продължаващата битка за здравето му фамилията на Шумахер продължава да пази персоналния му живот.

Въпреки това в документалния филм на Netflix " Шумахер ", излъчен през 2021 година, брачната половинка му Корина даде рядка информация.

Тя разкри, че той продължава да се подлага на рехабилитация поради контузиите, които са трансформирали живота му, и съобщи, че в този момент е " друг, само че е тук ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР