ХЕЛЗИНКИ (АП) — Мистерията от Втората световна война какво се

...
ХЕЛЗИНКИ (АП) — Мистерията от Втората световна война какво се
Коментари Харесай

Водолазите откриват останки от финландски самолет от Втората световна война, който беше свален от Москва с американски дипломат на борда

ХЕЛЗИНКИ (АП) — Мистерията от Втората международна война какво се е случило с финландски пътнически аероплан, откакто е бил свален над Балтийско море Изглежда, че морето от руски бомбардировачи най-сетне е позволено повече от осем десетилетия по-късно.

Самолетът е превозвал американски и френски дипломатически куриери през юни 1940 година, когато е свален единствено дни преди Москва да анексира балтийските страни. Всичките девет души на борда на самолета бяха убити, в това число двучленният финландски екипаж и седемте пасажери - американски посланик, двама французи, двама германци, швед и двоен естонско-финландски жител.

A Екипът за гмуркане и избавяне в Естония съобщи тази седмица, че е намерил добре непокътнати елементи и парчета от самолета Junkers Ju 52, ръководен от финландската самолетна компания Aero, която в този момент е Finnair. Намерен е край дребния остров Кери покрай столицата на Естония, Талин, на дълбочина от към 70 метра (230 фута).

„ По принцип започнахме от нулата. Възп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР