Европейската комисия излезе с призив към България, Гърция, Литва, Малта,

...
Европейската комисия излезе с призив към България, Гърция, Литва, Малта,
Коментари Харесай

ЕК призова България и още няколко държави да спазват задълженията си по отношение на енергийноефективните сгради

Европейската комисия излезе с апел към България, Гърция, Литва, Малта, Португалия, Румъния и Словения да съблюдават разпоредбите за енергийната успеваемост на постройките. Комисията съобщи, че открива процедура за нарушаване. И дава период от два месеца за отговор от засегнатите страни.

Европейска комисия показва очакване посочените страни да показват отчет за разноските за възстановяване на енергийните характерности на постройките.

Държавите в Европейски Съюз би трябвало да дефинират съществени условия за тези характерности, с цел да реализиран най-хубаво комбиниране сред вложения и спестявания, се разяснява в известието.

Маги Халваджиян стартира фотосите на хорър сериал по Българска национална телевизия 23.05.24 15:39 Европейска комисия прикани България и още няколко страни да съблюдават отговорностите си във връзка с енергийноефективните здания 23.05.24 15:38 The Hill: Третата международна война наближава, а Съединени американски щати са уязвими 23.05.24 15:26 Президентът на Република Сръбска разгласи началото на процедурата за обособяване от Босна и Херцеговина 23.05.24 14:52 Костадинов: Общите загуби от участието на България в Европейски Съюз за 17 години възлиза на жестоко 181 милиарда лв. 23.05.24 14:43

„ Държавите-членки би трябвало да дефинират минимални условия за енергийни характерности

на постройките, с цел да реализиран най-хубавата композиция сред вложения и спестявания, известни също като „ равнища на оптимални разноски “. Изчисляването на оптималните от позиция на разноските равнища е от основно значение за държавите-членки, с цел да употребяват изцяло енергийната успеваемост и възобновимия енергиен капацитет на националния сграден фонд и да избегнат хората и предприятията да харчат повече пари от нужното за възстановяване на успеваемостта на своите жилища и офиси. Поради това Комисията изпраща публични уведомителни писма до засегнатите държави-членки, които в този момент разполагат с два месеца, с цел да отговорят и да отстранят минусите, посочени от Комисията. При липса на приемлив отговор Комисията може да реши да издаде стимулирано мнение, се споделя в мнението на Комисията.

Източник: European Commission /Превод: SafeNews

Още вести четете в: България, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР