Повече от половината български граждани (62%) са против финансирането на

...
Повече от половината български граждани (62%) са против финансирането на
Коментари Харесай

Евробарометър: Повечето българи са против финансиране на оръжия за Украйна

Повече от половината български жители (62%) са срещу финансирането на оръжия за Украйна, в контрастност със междинното за Европейски Съюз (60% са за финансирането на оръжия за Украйна). Това сочат данните от изследване на " Евробарометър ". (Видеото е архивно.)

62% от българските жители не са съгласни с финансирането на оръжия за Украйна, 80% са съгласни с даването на филантропична поддръжка на хората, наранени от войната на Русия против Украйна, а 64% са съгласни с приемането в Европейски Съюз на хора, бягащи от войната. 46% поддържат икономическите наказания против Русия, а 47% са съгласни с даването на финансова поддръжка на Украйна. Това сочат данните от изследването на " Евробарометър ".



Според 31 на 100 от българите, сигурността и защитата би трябвало да са предпочитаната област за деяние на Европейски Съюз в средносрочен проект, климата и околната среда (16%), опазването на здравето (24%) и стопанската система и миграцията (по 34%).



Проучването „ Стандартен Евробарометър 101 “ – пролет 2024 година е извършено посредством персонално изявление на 1 046 български жители в интервала 3 -28 април 2024 година

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР