Колкото и да са популярни, около бързите заеми често има

...
Колкото и да са популярни, около бързите заеми често има
Коментари Харесай

Предубедени ли сме към бързите заеми?


Колкото и да са известни, към бързите заеми постоянно има доста легенди и предубеждения. Последните най-често са ориентирани към изискванията на този вид заем. Много хора обаче се възползват от опциите, които така наречен бързи заеми имат – тъй като познават продукта.

Тази публикация преглежда главните характерности на бързите заеми, техните благоприятни условия, под какви законови регулации попадат те и оборва някои общоприети разбирания.

Разбиране на бързите заеми

Бързите заеми са общоприет заем, който по-често се предлага от небанковите финансови институции и се характеризират с това, че дават бърз и улеснен достъп до средства при утвърждение. Целият развой от кандидатстването до приемането на парите може да отнеме от няколко часа до един или два дни.

Бързите заеми се отличават с късия период за погасяване, дребният размер на заема и улеснената процедура за кандидатстване, което постоянно става онлайн и с най-малко документи.

Този вид заем може да има по-високи лихви и такси спрямо тези на обичайните банкови заеми.

Какво прави бързите заеми толкоз известни?

Макар тези заеми по-често да имат по-високи лихви и такси, доста хора се обръщат към тях заради достъпността и удобството, които оферират. Тези артикули са идеални за незабавни обстановки, където бързият достъп до средства може да бъде решителен.

В съпоставяне с обичайните банкови заеми, бързите заеми могат да предложат доста по-бързи процеси на кандидатстване и утвърждение.

Бързите заеми от време на време може да бъдат и единствената опция за кредитиране за лица с влошена кредитна история или за такива, които не са на непрекъснат трудов контракт. Това ги прави известен избор измежду тези консуматори.

Най-популярните легенди за бързите заеми Мит: „ Ако изтегля бърз заем, ще стана „ безконечен “ дебитор. “

Взимането на пари на заем от банкова или небанкова финансова институция изисква висока отговорност и демонстрация на финансова просвета. Самото изтегляне на бърз заем не може да направи някого безконечен дебитор. В сходна обстановка може да изпадне някой, който не се е срещнал с изискванията, периодите и условията на заема.

Мит: „ Компаниите за бързи заеми са измамници. “

Както при всяка стока и услуга, която използваш – постоянно се доверявай на небанкови финансови институции, които са вписани в Регистъра на Небанковите финансови институции, поддържан от Българска народна банка. Българската национална банка е настоящия контролен орган, осъществяващ надзор върху активността на банките и небанковите финансови институции.

Заемането на средства от институции, които са под регулацията на Българска народна банка, може да ти даде по-голямо успокоение.

Мит: „ Лихвите на бързите заеми са безкрайни. “

Колкото и метафорично да звучи, доста хора считат, че сходна процедура е допустима. Когато обаче, се взима бърз заем, би трябвало да се подхожда, както с всеки финансов инструмент – с внимание и с изследване на опциите. Както описахме нагоре, постоянно се доверявай на регистрирани и одобрени финансови институции, с цел да избегнеш опасности.

Законодателството в България дефинира оптимални граници на лихвите, условия за бистрота на изискванията и дефинират наказания при недобросъвестни практики. Това пази потребителите от несправедливи условия, предлагани от банките и небанковите финансови институции.

Мит: „ Одобрението за бърз заем ми е обезпечено. “

Въпреки че утвърждението за бързи заеми постоянно е по-лесно спрямо други типове заеми, то не е обезпечено. Кредиторите вършат оценка на кредитоспособността преди да дадат мнение.

При липса на приходи или при история на безконтролно ръководство на заемите, може да не бъде обещано утвърждение за бърз заем.

Важността на финансовата просветеност

Значението на финансовата просветеност не може да бъде подценено, изключително когато става въпрос за потребление на кредитен инструмент. Възможността да бъдат разбрани условията, изискванията и евентуалните последствия от взимане на пари от банкова или небанкова финансова институция са основни за положителното финансово здраве.

Като цяло, бързите заеми могат да служат като скъп финансов инструмент в избрани условия, само че те изискват отговорно прилагане и надълбоко схващане на обвързваните с тях опасности и благоприятни условия.

Инвестицията в развиването на добра финансова просветеност дава опция за създаване на устойчиво финансово бъдеще.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР