Няколко часа преди началото на жребия за групите на Световното

...
Няколко часа преди началото на жребия за групите на Световното
Коментари Харесай

Фокусът се измести: Мутко бе разкъсан от въпроси за допинга, а не за Мондиала

Няколко часа преди началото на жребия за групите на Световното състезание вицепремиерът на Русия и президент на Руския футболен съюз (РФС) Виталий Мутко даде конференция за задграничните публицисти, само че фокусът беше към допинг-скандалите с съветските спортисти, само че не и за Мондиала.

Мутко в множеството случаи успяваше да резервира хладнокръвие и съобщи, че е подготвен да се изправи пред всяка инстанция или институция, с цел да подсигурява, че няма държавна защита за потреблението на допинг от спортистите.

" Аз съм подготвен да се изправя пред всеки съд, пред каквато и да е дисциплинарна комисия, с цел да потвърдя, че в Русия няма и в никакъв случай не е имало държавна стратегия за прикриване на позитивни допинг-проби, съобщи още той, откакто в началото отхвърляше да приказва по тази тематика и натърти, че срещата е поради жребия за Световното състезание, който ще бъде изтеглен по-късно през днешния ден.

А даже и съветски публицисти с лека подигравка означиха, че при Мутко в никакъв случай няма никакви самопризнания, всичко е наред и цялата битка за по-добър спорт следва.

" Припомнете си изявленията за покровителстване на допингирани спортисти в Норвегия. Но там комисия не се сътвори. Няма никаква комисия и в Съединени американски щати. Сега нас ни управляват британци, а позитивните допинг-проби понижават внезапно. Но ние сме мощна страна, евентуално офанзивите са поради това. Най-добре обаче е всички страни да живеем по едни и същи правила, кааз още Мутко.

" Знам за какво е офанзивата. Защото сме водачи по доста планове. Аз управлявам организирането на Световното състезание по футбол и това не е моето първо огромно събитие. Но ви призовавам- дано не убиваме спорта. Но ние го убиваме, сътворяваме от руснаците чудовища. И даже и да получим отмъщение, постоянно е закъсняло, ядосва се Мутко.

По-рано през днешния ден президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че новите разкрития за нарушение на допинг-правилата от съветски спортисти няма да се отрази на провеждането на Световното състезание по футбол. Инфантино съобщи, че футболът няма допинг-проблем с съветски състезатели и всички техни проби, направени преди този момент, са негативни.

" Ние си сътрудничим с всички организации, които се занимават с проблемите за един по-чист спорт. Така че ще имаме информация, в случай че се получат такива сигнали, съобщи Инфантино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР