Белгия постигна сензационен обрат от 0:2 до 3:2 в последната

...
Белгия постигна сензационен обрат от 0:2 до 3:2 в последната
Коментари Харесай

Белгия се добра до четвъртфинал с Бразилия след драматичен обрат срещу Япония

Белгия реализира ефектен поврат от 0:2 до 3:2 в последната минута на добавеното време в осминафиналния си мач против Япония и се добра до четвъртфинален конфликт с Бразилия, която по-рано в профил Мексико без проблеми с 2:0.

Късният мач в понеделник даде същинско представление с 5 гола през второто полувреме, откакто азиатците поведоха с две безответни попадения до 52-ата минута, макар, че белгийците владееха самодейността през първата част.

Въпреки че европейският тим бе направил рекордните за шампионата 26 докосвания на топката в наказателното поле на съперника за едно полувреме, това по този начин и не докара до преимущество в резултата.

Противно на лгиката в мача три минути след подновяването на играта Япония поведе. Инуи задържа добре в центъра, след което продължи към Шибасаки, който изведе Харагучи зад защитата. Вертонген можеше да пресече, само че не го направи, а по-късно и не попречи на халфа, който стреля тъкмо в далечния ъгъл за 0:1.

Белгийците можеха да отговорят незабавно. В 50-ата минута Мертенс проби отдясно и пусна към Азар, който стреля незабавно, само че изстрелът му срещна гредата. Вместо това Япония стигна до втори гол, който падна единствено четири минути след първия.

Отбраната на " алените дяволи " не се оправи с едно последователно нахлуване на азиатците. Кагава се пребори за топката и пусна към Инуи, който нанесе страховит изстрел от 25 метра, пращайки топката отвън обсега на Куртоа за 0:2.

В 62-рата минута Лукаку пропусна страхотна опция да понижи. Моние центрира отдясно, а нападателят бе оставен самичък пред дребното наказателно поле, само че ударът му с глава мина настрана.

Седем минути по-късно Белгия въпреки всичко понижи, като този гол падна с огромна доза шанс. Бранителите на Япония не съумяха дълго време да изчистят топката след едно центриране от корнер. В последна сметка тя стигна до Вертонген, който от 16-17 метра вляво от вратата опита да продължи към далечната греда с глава. Вместо пас, се получи параболичен удар, който трансферира Кавашима и влезе в далечния горен ъгъл.

Пет минути след него белгийцитете изравниха резултата. Де Бройне откри Азар по левия фланг, а звездата на Челси центрира в наказателното поле, където резервата Фелайни засече с глава.

В добавеното време пък Куртоа мазета добре изпълнен от Хонда директен свободен удар. Центрирането от последвалия корнер бе уловено от вратаря на Белгия, който даде началото на светкавична контраофанзива. Куртоа хвърли с ръка към Де Бройне, който мина половината терен с топка в крайници, след което откри Моние по десния фланг. Последният подаде по земя в наказателното поле, а Лукаку пропусна топката, която стигна до Шадли, който я прати във вратата в 94-тата минута за крайното 2:3.

По-рано денем Бразилия реализира относително елементарен триумф против Мексико с 2:0. " Селесао " стартира срещата прибрано, оставяйки самодейността на противника, само че последователно стартира да пресира и сътвори серия от рискови положения след първите 20 минути, само че до попадение по този начин и не се стигна.

През второто полувреме звездата на бразилците Неймар обаче сподели по-голяма успеваемост и обезпечи успеха на отбора си с гол и асистенция.

След мощен напън още от началото на втората част, в 51-ата минута Вилиан откри с прострелно центриране нахлуващия в наказателното поле на мексиканците Неймар, който от близко откри резултата. Това бе негов втори гол в шампионата и рекордно 227-мо попадение за Бразилия на Мондиал, с което южноамериканската страна задмина Германия, която остана с 226 гола. В 89-ата минута резервата Роберто Фирмино посрещна отбита от мексиканския вратар Очоа топка и от близко направи 2:0 след асистенция от Неймар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР