Никакви разговори за коалиционно управление в рамките на Столичния общински

...
Никакви разговори за коалиционно управление в рамките на Столичния общински
Коментари Харесай

Няма разговори за управляваща коалиция в София

Никакви диалози за съдружно ръководство в границите на Столичния общински съвет не се водят досега, съобщи ръководителят на Съвет Елен Герджиков в изявление за БНР.

„ В тези избори се видя, че доста от концепциите за развиването на града в другите браншове сред другите политически обединения имат общо сечение. По-скоро нашата концепция е да търсим това сечение и да работим за реализирането на съответни планове, съответни хрумвания и съответни неща с другите групи. За момента нямаме диалози за съставяне на някакви съдружни обединения или сключване на политически съглашения ", изясни общинарят.

Не бих споделил, че Общинският съвет е „ прекомерно пъстър “. Той е много по-нефрагментиран, в сравнение с досегашния. По-скоро виждаме в тази обстановка близостта си с другите политически групи в обособени аспекти от техните стратегии, сподели още Елен Герджиков.

Първият приоритет, който Герджиков заключи, е подготовката на работата на Общинския съвет и конституирането на непрекъснатите комисии, това би трябвало да се случи идната седмица.

„ Второто значимо нещо, което сме дали обещание и се прави при започване на всеки Общински съвет - разработване на правилника, по който ще работи през идващите 4 години този съвет “. Новият устав би трябвало да бъде основан от специфична работна група „ в границите на един рационален период от месец - месец и половина “.

Необходими ли са оставки в Столичния електротранспорт поради случая през вчерашния ден?

„ Доколко виновността е в управлението на електротранспорта и има ли лична виновност, има ли техническа неточност и нередовност в контактната мрежа - това би трябвало да кажат проверяващите. След като пристигна отчетът, бих могъл да кажа. Така или другояче всички сдружения, чиито принципал е Общинският съвет, ще бъдат преразгледани от новия Общински съвет. Това също ще е тематика, която новите комисии, щом стартират работа, също ще разглеждат… Щом изтекат периодите за тези сегашни управления, ще се проведат нови състезания “.

Общинската стопанска система се развива добре, безапелационен е той.

„ Разбира се, има обособени сдружения и обособени параметри, които не са удовлетворителни… В „ Топлофикация “ всички знаят, има проблеми, даже и в последния годишен финансов доклад е на загуба, тъй че там също би трябвало да се търи някакъв нов метод. Ние имаме в края на предишния мандат политическо решение -  на всички групи, които бяха показани -  да се стартира конкурсна процедура, под управлението на Европейската банка за възобновяване и развиване, за намиране на външен мениджмънт с ангажимент за вложения, тъй че това би трябвало да стартира незабавно да се реализира, от първите дни на новия мандат “

Предложенията за структурни промени на Йорданка Фандъкова още не са били публично показани в Общинския съвет , добави Герджиков:

„ Ще се съобразим с формалното мнение на госпожа Фандъкова и ще изработим комисиите съгласно нейните ресори, с цел да може Общинският съвет да извършва още веднъж едно от главните си отговорности - да управлява работата на администрацията. Ако има направление цифровизация, най-вероятно ще вършим комисия на тази тематика. В този смисъл чакам публично тя да показа... ".

Относно настояването на Мая Манолова за анулиране на изборите в София:

„ Какво има в тези 14 папки доказателства, аз нямам визия. Административният съд е единственият орган, който може да прегледа дали в тях има същински доказателства или не са просто копия от напълно естествени протоколи. На мен ми направи усещане, когато се изреждаха претекстовете, заради които се желае анулиране, че липсваше конкретика, а там, където такава беше демонстрирана, а точно цитиране на протоколи, нашата инспекция сподели, че сходно нещо няма. За мен огромна част от тези причини, които бяха изтъкнати обществено, са несъстоятелни “.

Проблемът с дефицита тук-там в детските градини може да бъде позволен скоро:

„ Детските градини - това е нещо, за което се работи доста интензивно през последните 10 години и да, то е напълно допустимо в идващите години да бъде решен в такава степен, че да не се усеща като проблем от хората. Планирали сме през идващите години да се строят детски градини там, където такива липсват, с цел да се реши този проблем “

За чистотата на атмосферния въздух

„ Това е проблем, няма по какъв начин да бъде решен за няколко години, само че неговото решение и методът, по който това може да се случи, е написан в специфична тактика, която работи от две години, с повече от 100 ограничения. Резултатите са в позитивната наклонност, която се наблюдава от последните години, в това число и в отчета на Европейската счете палата за понижаване на броя дни през годината със замърсяване над междинното. Предвижда се доста повече ограничения да проработят през този мандат, в това число и по-честото потребление на „ зелен билет “. Когато Народното събрание одобри мярката за стикиране на обособените коли съгласно степента на тяхното замърсяване, това ще даде опция на кмета да стопира от придвижване в избрани дни, в които се чака замърсяване…. “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР