Нежна и пухкава пандишпанова торта с шоколадов мус за делник

...
Нежна и пухкава пандишпанова торта с шоколадов мус за делник
Коментари Харесай

Пандишпанова торта с шоколадов мус

Нежна и пухкава пандишпанова торта с шоколадов мус за делник и празник

Необходими Продукти

● масло - 40 г
● яйца - 6 бр.
● захар - 180 г
● сол - 1 щ.
● брашно - почти 160г

за крема


● сметана - 500 - 600 мл за разтрошаване
● пудра захар - на усет
● течен шоколад - 150 - 200 г Нутела или на усет

За сироп


● прясно мляко - 200 мл
● захар - 2 с.л.
● ванилия - 1 п. на прахуляк

Начин на подготвяне

За тази луксозна торта първо би трябвало да извършите блата. За задачата смесете захарта, яйцата и солта и загрейте сместа на водна баня при непрестанно безредие до 40 градуса.

Стъпка 2: Разбийте сместа от яйца и захар във въздушна, бяла примес.

Стъпка 3: Добавете последователно брашното, тъй че да се образува въздушно тесто.

Стъпка 4: Добавете разтопено и охладено масло и разбъркайте деликатно.

Стъпка 5: Застелете дъното на формата за печене с хартия за печене, поставете тестото във формата и го изпечете в авансово загрятата фурна на 180 градуса за към 30 минути. След това го оставете да се охлади изцяло. Ето че сме подготвени с блата на пандишпановата торта, който режем на три.

Сега пригответе крема за торта.

Сега би трябвало да разбиете сметаната до неотстъпчивост. За задачата е целесъобразно да употребявате доста студена сметана и да поставите бъркалките и купата, в която ще разбивате сметаната във фризера за половин час. По този метод резултатът ще бъде в действителност съвършен и кремът ви ще се бие по-лесно.

Когато започнете да разбивате крема с бъркалка, прибавете пудрата захар, в количествата, които предпочитате въз основа на това какъв брой желаете да я подсладите, като вземете поради, обаче, че би трябвало да добавите и Нутела, която също е доста сладка.

След това прибавете Нутела и продължете да работите още няколко секунди, до момента в който не получите изцяло еднороден шоколадов крем. Ако добавите малко Нутела, е добре да подсладите. Ако решите равни количества 300 Нутела и 300 сметана, не добавяйте захар! Давам ви двата разновидността на мус от Нутела, изберете кой ви подхожда.

За сиропиране на блатовете си пригответе затоплено прясно мляко и захар и ванилия. Нарежете пандишпановия блат по дължина на три елементи, сиропирайте и намажете две от основите за торта с крема, подредете ги една върху друга и поставете третата основа за торта без крема от горната страна. Ако желаете, оставете малко разрушена сметана за декорация на сиропираната торта. Украсете, както ви харесва! Насладете се на Пандишпанова торта с шоколадов мус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР