“От една страна политическата класа трябва да направя нещо (за

...
“От една страна политическата класа трябва да направя нещо (за
Коментари Харесай

Стефан Янев: Политиците не търсят наистина важните теми за хората, а се занимават с дребнотемие

“От една страна политическата класа би трябвало да направя нещо (за да завоюва доверието на жителите, бел. ред.), въпреки това жителите като усещания и очакване към политическата класа може би би трябвало да трансформират своите усещания и упования.

Политическата класа би трябвало в действителност да покаже, че намира метод към посягането към властта, с цел да прави потребни неща за хората, с цел да намира тези решение, които се в полза на всички български жители, а не да се занимава със самозадоволяване на лични хрумвания, с правене на промени, поради промените, с изразходване на власт, поради властта ”.

Това разяснява в предаването " Стълбището " на Дарик някогашният длъжностен министър председател и претендент за депутат от " Български напредък " Стефан Янев.

На въпроса за това на какво имат вяра хората след излизането на записите от подслушвания, кавги и така нататък, Янев отговори:

„ Тези записи са част от общия пейзаж, който дава визия, че ние сме очевидци на шоу. Записите са част от шоуто. Те ни дават един непряк взор. Доколко са достоверни, какви неща изкарват за този, оня или трети няма значение. Въпросът е, че те дават един прочит на това което вършим в общуването си с близки хора - ние тогава не сме премерени в приказките си.

Друг е въпросът в случай че в тези записи има подмятания или директни подканвания, които са на ръба или отвъд ръба на закона. Тогава би трябвало да се заемат съответните държавни органи и да преценяват има ли нарушаване на закона и съответните дейности да се подхващат. “

Според Янев записите и методът, по който политиците поддържат връзка между тях, посредством взаимни обвинявания, кавги и " подобен вид пикантерии като тези записи ", значи че има една лекост в тези взаимоотношения.

„ Тоест, ние като политици не сме седнали на един сериозен диалог датърсим в действителност значимите тематики за хората, а се занимаваме с едно дребнотемие, което е като надцакване кой ще е по-нависоко и по-близо до паницата, която ще разпределя държавната власт и надлежно ресурсите.

Ако хората чакат смислена стратегия за развиване на България, то подобен диалог няма. Аз най-малко не съм чул подобен логичен политически диалог да има. Дори и сега в тази политическа акция, в която сме, ние сякаш не водим подобен политически диалог - за смислени политики, за развиване на избрани браншове “, добави Янев.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР