От 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани

...
От 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани
Коментари Харесай

Със 70% са намалели опитите за нелегално преминаване на българската граница за година

От 1 януари до 10 май 2024 година са регистрирани общо 12 342 опита за незаконно прекосяване на границата, което е със 70% по-малко в съпоставяне със същия интервал за предходната година. Това сподели служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във втория ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София. 

Центровете на Дирекция „ Миграция “ са запълнени на към 25%, съпоставено със същия интервал предходната година – те са били на 100% запълнени, добави министърът.

Всяко събитие, даже случайно по своя темперамент, може да провокира риск за сигурността, уточни Стоянов. Всеки източник на информация или дезинформация получава неотложно разпространяване посредством медии и обществени мрежи. Много представители показват един или различен аспект на сигурността и излагат обстоятелства в поддръжка на вижданията си, които обаче, от време на време, са мощно изборни. Истината не е вест, а публичното неодобрение е плодородна почва за дезинформация. Когато излезе публична позиция или опровергаване на даден факт, всички, доста постоянно, са уверени в противоположното, разяснява Калин Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР