Ейми Апелханс Губсер е тренирала плуване в колежа. Едва наскоро

...
Ейми Апелханс Губсер е тренирала плуване в колежа. Едва наскоро
Коментари Харесай

Тя е баба на 55, но прави историческо плуване от 17 часа във води, пълни с акули и медузи

Ейми Апелханс Губсер е упражнявала плуване в колежа. Едва неотдавна обаче се завръща към водния спорт и го прави по паметен метод - съумява да скрие шапката на доста даже опитни плувци.
 Почти 19 часа и 45 км по-късно във водата - още едно необикновено достижение на Петър Стойчев
Почти 19 часа и 45 км по-късно във водата - още едно необикновено достижение на Петър Стойчев

С Молокай в Хавай към този момент четири от маратоните от Oceans Seven са покорени от него

" След колежа закачих костюма си и не допрях водата в продължение на 24 години. Преди 10 години се върнах във водата с мой другар, който ме провокира да вляза... през февруари, когато беше 11 градуса, без неопренов костюм ", споделя дамата, която е към този момент на 55 години, майка на две деца и баба на две внучета. Освен това още работи - като здравна сестра в детска болница в Сан Франциско.

Този месец тя прави историческо достижение. Успява да преплува дистанцията от моста " Голдън Гейт " в Сан Франциско до островите Фаралон (48 километра) за 17 часа.

Според Marathon Swimmers Foundation Ейми е единственият плувец, приключил този маршрут, избирайки да носи бански, а не неопренов костюм.

Плувкинята споделя, че е било истинско предизвикателство да приключи маратона. Тя издава, че е можела да вижда какво се случва към нея във водата единствено в радиус от едвам 100 метра, защото е имало приливи.

" В продължение на 17 часа нямах визия къде се намирам, какво се случва... влязох в медитативно положение. Имаше няколко 30-минутни интервала от време, които минаваха доста бързо. Други ми се костваха като 300 часа ", споделя Ейми пред Fox News.

Редом до нея е имало и лодка, от която няколко индивида са следели за сигурността на плувкинята. Освен че са следили за акули и медузи, те са ѝ давали да пие парещ шоколад, пилешки бульон и да яде консервирани праскови, с цел да има сила.

Ейми Апелханс Губсер издава, че в океана фактически е имало акули, само че е съумяла да резервира самообладание. Няколко медузи обаче са я опарили.

" Наистина трябваше да съм обмислила и да бъда деликатна за това по какъв начин ще подходя към това плуване поради акулите. През април, май и юни се случва доста огромна миграция на огромни бели акули от островите Фаралон. Ето за какво плуването би трябвало да се организира през този интервал от време ", прецизира тя.

Плувкинята не крие, че си е мислела, че това е най-лудото нещо, което може да направи. Наред с всички рискове, взема решение да жертва топлината, която дава неопреновият костюм, и да го размени с бански. Въпреки че температурата на водата е била едвам осем градуса, тя избира да плува по разпоредбите на Федерацията по плувен маратон. Според тях са разрешени бански костюм, шапка, очила, тапи за уши и щипка за нос и нищо повече.

Постижението на Ейми Апелханс Губсер идва като същинска изненада и за самата нея. А фамилията ѝ в това време е и признателно, че плуването е завършило.

" Цялото ми семейство е толкоз облекчено, тъй като приказвам за това нещо от пет години ", споделя тя.

Макар и внуците ѝ да са към момента дребни, с цел да схванат мащаба на историческото ѝ плуване, американката счита, че то ще се трансформира в част от фамилната история.

" Просто съм признателна, че мога да им дам добър образец за в бъдеще и да знаят: " Баба ви направи това ".

Освен това плувкинята не крие, че е извънредно щастлива от позитивните мнения, които е получила, и се надява нейната история да въодушеви други хора също да реализират задачите си, без значение от възрастта или килограмите.
 42 километра маратон сама в пустинята - предизвикателното достижение на Филипа Морис
42 километра маратон сама в пустинята - предизвикателното достижение на Филипа Морис

Единствената жена, приключила двойния маратон Jordan Ultra Challenge

" Надявам се, че тази история ще въодушеви някого да не се усеща усложнен поради цифрата за възрастта си или тежестта си. Искам да кажа, че въпреки всичко цялото ми тяло ме преведе през това. Доста е впечатляващо ", приключва Ейми Апелханс Губсер.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР