Наказателно дело за поискан подкупи срещу бившия главен архитект на

...
Наказателно дело за поискан подкупи срещу бившия главен архитект на
Коментари Харесай

Изправят на съд за подкуп бившия главен архитект на община Кърджали

Наказателно дело за пожелан подкупи против някогашния основен проектант на община Кърджали Делин Запартов е планувано за 24 юни в окръжния съд в града. Освен чиновникът пред магистратите ще се изправи и З. П., който е работил като помощник в схемата.

Три са повдигнатите обвинявания против някогашният основен проектант - за поискани и получени блага – парични суми, които не му се следват, с цел да извърши дейности по работа в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние. Според държавното обвиняване едно от закононарушенията е осъществено и посредством изнудване, чрез корист със служебното му състояние. Според обвинителният акт закононарушенията са осъществени в интервала от януари 2019 година до февруари 2022 година

Делин Запартов беше арестуван на 19 август 2022 година Според публикуваната тогава информация е изискал 50 000 евро рушвет, с цел да издаде позволение за градеж.

" Мръсна, гадна, долна клюка ", разяснява при ареста Делин Запартов. След задържането той беше отхвърлен от длъжността основен проектант на община Кърджали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР