На заседанието си в сряда Министерският съвет прие решение за

...
На заседанието си в сряда Министерският съвет прие решение за
Коментари Харесай

Константин Попов: Отбраната, авиацията и образованието са приоритет на правителството

На съвещанието си в сряда Министерският съвет одобри решение за разкриване на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия като народен център за подготовка на професионални фрагменти. В Международния ден на авиацията и космонавтиката в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия беше ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в Народно събрание.

Той поздрави държавното управление и премиера за взетото решение, защото без учебно заведение няма възобновление. " Отбраната е приоритет, Военновъздушни сили и авиацията са приоритет на това държавно управление ", сподели Попов. " Едновременно с това и образованието е приоритет, и прелестно се съчетават тези неща ", добави генералът.

" Това решение се взе на 10 април, тогава аз бях в Габрово и отбелязахме 40 години от първия полет на първия български космонавт Георги Иванов, ученик на същото учебно заведение. Това учебно заведение е марка, известно в доста страни по света и то има опция да образова наши авиационни фрагменти и да отговори на новите условия на новите български Военновъздушни сили, които градим и строим, и по едно и също време с това да привличаме чужденци, които да се образоват, да стане и рентабилно ", сподели още военачалник Попов.

" В началото на този век защитата, армията не беше приоритет на никое място, търсеха се по-икономични решения, по-малки разноски, това не е правилно единствено за България, а и за други страни. Голяма част от света сподели светът е кротичък и не са ни нужни въоръжени сили, толкоз разноски за подготовка в тази сфера, оказа се, че това не е правилно в сегашния миг. Знаете в този момент водим договаряния за закупуване на Ф-16, по какъв начин без сериозна подготовка и без учебно заведение? ", попита генералът.

" Има сериозен апетит за авиационни експерти ", добави Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР