Първи стъпки в изграждането на ново летище Букурещ Юг на

...
Първи стъпки в изграждането на ново летище Букурещ Юг на
Коментари Харесай

Първи стъпки в изграждането на ново летище Букурещ Юг на 40 километра от Русе

Първи стъпки в построяването на ново летище Букурещ Юг на 40 километра от Русе
Ново летище Bucharest-Sud ще бъде построено на юг от столицата посредством партньорство, което ще сплоти локална и централна власт, оповестява уеб сайтът Русе инфо.
В първата фаза, то ще може да обслужва
над 11 милиона пасажери, с опция за разширение, с цел да поеме повече от 20 милиона пасажери във втората фаза и да разреши въздушен превоз на минимум 30 000 тона товари.
Това е заключението на изследването на опциите, неотдавна създадено от консорциум
от експерти, който включва и представители на SETEC от Франция, компания с богат опит в изследването, проектирането и построяването на летища в международен мащаб, както в Европа, по този начин и в Южна Америка, Африка и Азия.
Според изследването новото интернационално летище
на Букурещ ще бъде построено в непосредствена непосредственост до град Adunații Copăceni в окръг Гюргево, ситуиран на 24 километра от центъра на румънската столица и на разстояние 43 километра от границата с България.
Този упорит план ще следва насоките на IATA
(Международната асоциация за въздушен транспорт) и е планиран да служи като стратегически център както за пътнически, по този начин и за товарни интервенции,
с цел да отговори на непрестанно възходящото
търсене на въздушен превоз през идващите години. Покривайки голяма повърхност, летището е проектирано да включва най-съвременни терминали, писти и уреди, осигуряващи безпроблемна работа.
Освен това стратегическото местонахождение на летището обезпечава комфортен достъп
до съществуващи и бъдещи транспортни мрежи, в това число пътни, железопътни, водни и метро системи. Тази ефикасна съгласуваност обезпечава бърз и безпроблемен достъп както за пасажерите, по този начин и за превозвачите, насърчавайки увеличената подвижност и бизнес благоприятни условия.
„ Транспортът остава наш проблем номер 1, рационализирането на трафика е предизвикателство
за всички нас, тъй като задръстеният трафик значи доста замърсяване, за нашите деца, за нашите младежи, за всички нас. Ето за какво за идващия интервал
предложихме дружно да разтеглим
мрежата на метрото и тук желая да поздравя моя другар Даниел Бълуца, кмет на Сектор 4, който към този момент има прогрес с автомагистрала М4.
Искаме също по този начин да развием автомагистралите М2 и М7, би трябвало да свържем Букурещ с Илфов
и назад, по този начин ще се борим дейно с трафика. Такъв план, летище в южната част на столицата, се чака повече от 20 години,
по тази причина желая да поздравя Даниел,
както и неговия екип, за напъните, положени за постигането на такава извънредно значима цел за развиване на столицата “, сподели сенатор Габриела Фиреа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР