Президентът на Турция Реджеп Ердоган в понеделник коментира остро последното

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган в понеделник коментира остро последното
Коментари Харесай

Ердоган заклейми Евровизия като заплаха за традиционното семейство

Президентът на Турция Реджеп Ердоган в понеделник разяснява остро последното издание на песенния конкурс " Евровизия " , като поощряване на половата индиферентност и опасност за обичайното семейство, оповестява АП.

Ердоган направи изказването след съвещание на кабинета.

Той  разказа участниците в състезанието като " троянските коне на общественото разлагане " и смята за вярно, че Турция не взе участие в състезанието от 2012 година насам.

" На такива събития стана невероятно да срещнеш естествен човек ", съобщи Ердоган, чиято ръководеща Партия на справедливостта и развиването намира своите корени в ислямското придвижване в Турция и чието държавно управление е станало по-малко толерантно към правата на ЛГБТК през последните години.

" Ние разбираме по-добре по какъв начин взехме вярното решение, като държахме Турция отвън тази позорна конкуренция през последните 12 години ", сподели той.

Ердоган в понеделник също осъди сериозния спад на раждаемостта в Турция като " екзистенциална опасност " и " злополучие " за страната.
 Швейцария завоюва състезанието за ария на Евровизия
Швейцария завоюва състезанието за ария на Евровизия

Победата на Немо на Евровизия е третата за Швейцария и първата, откогато Селин Дион завоюва през 1988 година

Припомняме, че по-рано през май,  Швейцария завоюва състезанието за ария на Евровизия 2024 в шведския град-домакин Малмьо , побеждавайки Хърватия, която е на второ място.

24-годишният швейцарски рапър и артист Немо завоюва надпреварата с " The Code ", дръм-енд-бейс, опера, рап и рок ария, разказваща за пътуването на Немо към себеоткриването като небинарна персона.

" Надявам се, че този конкурс може да извърши обещанието си и да продължи да пази мира и достолепието за всеки човек на този свят ", сподели Немо, откакто получи трофея на Евровизия на сцената.

" Да знам, че ария, която отразява живота ми и ария, в която просто приказвам за моята история, е докоснала толкоз доста хора и може би е въодушевила други хора да останат правилни на историята си, е най-лудото нещо, което в миналото ми се е случвало. " Немо сподели по-късно по време на конференция.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР