Най-важното е да си възвърнем напълно контрола върху това, което

...
Най-важното е да си възвърнем напълно контрола върху това, което
Коментари Харесай

Полша задържа 9 души за шпионаж в полза на Русия

Най-важното е да си възвърнем изцяло контрола върху това, което се случва на територията на полската страна - сподели министър председателят Доналд Туск в отговор на въпрос за информация за бойкот и провокации в Полша. Той осведоми, че има " девет обвинени, задържани и упрекнати в директно присъединяване в актове на бойкот в Полша от името на съветските служби ", оповестява TVN24.

В подтекста на следствието на съветското въздействие той загатна името на някогашния министър на защитата.

- Примката се стяга към Антони Мачеревич - сподели той.

Той уточни, че задачата е и да се проверява въздействието на " съветските сътрудници " или на Кремъл като цяло " върху протичащото се в Полша, също и на разнообразни равнища на ръководство и администрация ".

Той реши, че това ще изисква комисия, която към този момент разгласи. На въпрос по кое време ще бъде оповестена тази комисия , той отговори, че това ще се случи във вторник.

- Утре на съвещанието на държавното управление ще осведомявам детайлностите, след което ще осведомявам медиите. Ще бъде издадена съответна разпоредба за нея и по отношение на нейния състав, добави той.
 Полша предлага Европейски Съюз да сътвори собствен
Полша предлага Европейски Съюз да сътвори собствен " Железен купол "

Целта е отбрана против съветската експанзия

Припомняме, че предходната седмица  Полша инициира основаването на " купол " от системи за противовъздушна защита във въздушното пространство на Европейския съюз. Това разгласи министър председателят Доналд Туск.

" Сигурността на Полша, наред с други неща, значи безвредно небе над Полша този европейски купол, който Полша има намерение да построи дружно с други западни страни, с други страни от Европейския съюз ", съобщи полският министър председател, представен от ПАП.

" Ние сме основатели на този европейски купол , тъй като осъзнаваме - след опита на Израел, след опита на Украйна - че една страна не е в положение да се оправи сама с напъните за основаване на безвреден купол, за опазване на безвредно небе ", напомни Туск.

Той означи, че сега Полша работи по " сателитния съставен елемент ", който " ще бъде част от огромен план, който би трябвало да координираме с други сътрудници - това е безвредният купол ".
 Доналд Туск отделя 100 млн. злоти за разузнаването в Полша от своя запас
Доналд Туск отделя 100 млн. злоти за разузнаването в Полша от своя запас

Премиерът на Полша още веднъж предизвестява за възходяща опасност от Русия

Преди това, Полша разгласи, че ще отпусне спомагателни 100 милиона злоти за подсилване на своите разследващи служби.  Туск предизвести за възходяща опасност от Русия. 

Според полското държавно управление позицията на страната като разпределителен център за доставки за Украйна я е трансформирало в основна цел за разследващите служби на Москва. Тези опасения се изостриха предходната седмица, когато арбитър с достъп до военна секретна информация е минал към съветския съдружник Беларус.

" Реших да отделя 100 милиона злоти от личния си запас, запаса на министър-председателя, за подсилване на организациите за вътрешна сигурност и разузнаване ", удостовери Туск на конференция. Според него съветските старания за дестабилизиране на европейските страни, изключително в Полша и балтийските страни, ще се засилят в навечерието на европейските избори през юни.

" Ще би трябвало да влагаме повече запаси, време, повече дейности, когато става въпрос за нашите специфични служби ", добави още министър председателят.

През последните десетина седмици, също с помощта на поддръжката на своите съдружници, Полша е осуетила опити за бойкот и палежи, твърди Туск. По негови думи към момента няма доказателства, че пожарите в Полша през последните дни са дело на външни сили.

" В момента работата в Европа по метода за приемане на средства, по европейските отбранителни облигации, Европейска инвестиционна банка (Европейската капиталова банка) и вероятното потребление на средства, които няма да бъдат употребявани от националните проекти за възстановяване(от COVID) завършва ", обясни министър председателят, като добави, че Полша евентуално ще получи средства от Европейски Съюз, с цел да подкрепи укрепването на границата си с Беларус.

" Не би трябвало да има дефицит на средства. Полша и полската граница ще бъдат приоритет ", безапелационен е той.
 Полша също упрекна Русия в осъществяване на хакерски атаки в страната
Полша също упрекна Русия в осъществяване на хакерски атаки в страната

Технически индикатори и прилики с минали офанзиви помогнаха за идентифицирането на групата APT28

Редица страни членки на Европейски Съюз против тях. Сред тях беше и Полша, която заяви за .

На 11 май Полша стартира работа по по-нататъшното , за справяне с незаконната имиграция от Беларус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР