Украинският Харков е бил подложен на поредна руска атака през

...
Украинският Харков е бил подложен на поредна руска атака през
Коментари Харесай

Украйна под нощна тревога за руски атаки

Украинският Харков е бил подложен на поредна съветска офанзива през нощта против вторник, чути са детонации, избухнал е и пожар, оповестява УНИАН.

В 02:10 кметът Игор Терехов написа в канала си в Telegram, че в Харков е чута детонация. Той предизвести, че над града са видяни съветски " шахеди ". Пет минути по-късно той заяви за втора детонация.

Председателят на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов също написа, че руснаците нанасят удари с дронове.
 Зеленски: Настъплението към Харков е единствено началото на по-голяма съветска атака
Зеленски: Настъплението към Харков е единствено началото на по-голяма съветска атака

Украинският водач чака Москва да ускори натиска на североизток

От 23 часа Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили записват придвижването на съветски безпилотни летателни апарати. Според последния отчет няколко групи БПЛА са летели от Черно море към региона на Одеса, една група е била видяна в региона на Харков. Те предизвестиха и за " страдалчество " в Кировоградска област.

Тревогата за въздушна офанзива по-късно е оповестена в редица области на страната - Одеска, Херсонска, Николаевска, Черкаска, Кировоградска, Днепропетровска, Полтавска и Харковска области.

Информацията се актуализира.

Трима потърпевши са получили по-остра реакция от стрес в Харков. Има пожари в частни къщи и гаражи, оповестява Синегубов.
 Русия нанесе смъртоносни удари против зона за отдих край Харков Обновена
Русия нанесе смъртоносни удари против зона за отдих край Харков

Най-малко 10 души са починали, а 25 са ранени

Кметът на Одеса Генадий Труханов заяви за детонации в града. Междувременно в Харков вследствие на офанзива на БПЛА бяха развалени частни къщи и имаше пожари. Информацията за жертви и ранени се обяснява.

В понеделник в цяла Украйна няколко пъти беше оповестена въздушна паника. Това се дължи на излитането на съветски изтребители МиГ-31К, които носят ракети " Кинжал ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР