На един от най-светлите християнски празници почерпете за здраве близките

...
На един от най-светлите християнски празници почерпете за здраве близките
Коментари Харесай

Сладки за Великден

На един от най-светлите християнски празници почерпете за здраве околните си с вкусни сладки за Великден

Необходими Продукти

● брашно - 350 г
● ядки - 100 г смлени орехи или други ядки
● пудра захар - 300 г
● яйца - 2 броя
● масло - 200 г краве
● коняк - 2 с.л.
● ванилия - 2 пакетчета
● канела - 1/2 ч.л.
● сладко - за срастване, по избор

Начин на подготвяне

Пресейте брашното в огромна тава, разстелете го и го сложете в авансово загряна на 220 градуса фурна леко да се запече. Малко преди да стартира да сменя цвета си, прибавете смлените орехи и разбърквайте от време на време. Що леко сменят цвета си, ги извадете от фурната и оставете да се охладят.

След това смесете брашното с ядките с пудрата захар, ванилията и канелата. Добавете яйцата, коняка и нарязаното на късчета студеното масло. С ръка омесете до хомогенно тесто, като при потребност, в случай че повечко лепне, прибавете още малко брашно.

Готовото тесто оставете за половин час в ледник. След това го разточете на тънка кора и изрежете бисквити с мечтаните от вас формички. Подреждайте сладките в тава с хартия за печене и сложете да се изпекат в авансово загрята на 170 градуса фурна.

Сладките за Великден се пекат много бързо и би трябвало да внимавате да не ги прегорите. По предпочитание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко. Оставете да престоят в затворен съд за 1 денонощие преди да ги поднесете.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР