Daily Mail информира: по време на конференцията VivaTech 2024 в

...
Daily Mail информира: по време на конференцията VivaTech 2024 в
Коментари Харесай

Илон Мъск разказа защо се страхува от бързото развитие на изкуствения интелект

Daily Mail осведоми: по време на конференцията VivaTech 2024 в Париж, милиардерът Илон Мъск допусна, че развиването на изкуствения разсъдък може да освободи човечеството от нуждата да работи.

„ Ако желаете да работите като занимание, можете да го извършите. Но в противоположен случай изкуственият разсъдък и роботите ще обезпечат всевъзможни артикули и услуги, които желаете “ — сподели той.

Мъск акцентира, че „ никой от нас евентуално няма да има работа„. За реализирането на подобен сюжет ще е нужен „ повсеместен висок приход “. Концепцията включва понижаване на разноските за човешки труд, с помощта на AI, което прави главните потребности налични за всички.

Според милиардера, в бъдеще човечеството няма да има дефицит на артикули или услуги. Мъск акцентира, че до момента в който най-голямата му вяра е Марс, главният му боязън е изкуственият разсъдък. Предприемачът се базира на поредицата от научнофантастични произведения „ Култура “ на шотландския публицист Иън Банкс, която съгласно него съставлява най-реалистичната прогноза за бъдещето на ИИ.

Мъск се замисли дали хората биха били удовлетворени от живот без работа и кариера и предложи на родителите да лимитират времето, което децата им прекарват в обществените мрежи.

„ Въпросът в действителност ще има смисъл: в случай че компютрите и роботите могат да вършат всичко по-добре от вас, има ли смисъл животът ви? “ Мисля, че може би ролята на хората ще остане в придаването на смисъл на ИИ “ — споделя той.

Технологичният магнат по-рано съобщи, че процентът на биологичния разсъдък „ понижава всеки месец “ и „ в последна сметка процентът на биологичния разсъдък ще бъде по-малък от един %. “ В бъдеще, счита Мъск, биологичният разсъдък ще служи единствено като „ поддръжка или буфер за интелекта “. Милиардерът чака, че по-голямата част от интелекта, който ще господства на Земята, ще бъде дигитален по природа.

Мъск не знае какво тъкмо ще би трябвало да вършат хората, когато това се случи. Той е уверен, че се нуждаем от AI, който да бъде потребен за човечеството. Бизнесменът също по този начин признава, че от дълго време се замисля по отношение на AI сигурността.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР