В дигиталното пространство активно се разпространява нов вид зловреден софтуер

...
В дигиталното пространство активно се разпространява нов вид зловреден софтуер
Коментари Харесай

EU ATM Malware е способен да хакне почти всеки банкомат в Европа и около 60 % от банкоматите по света

В цифровото пространство интензивно се популяризира нов тип злотворен програмен продукт за банкомати, който е необикновено ефикасен. Според уверенията на основателите му, процентът му на успеваемост доближава 99 %.

Този злотворен програмен продукт, наименуван „ EU ATM Malware “ е кадърен да хакне съвсем всеки банкомат в Европа и към 60 % от банкоматите по света, като съставлява забележителна опасност за световната банкова сигурност.

„ EU ATM Malware “ може да нападна банкомати от водещи производители като Diebold Nixdorf, Hyosung, Oki, Bank of America, NCR, GRG и Hitachi. Разработчиците настояват, че с него могат да бъдат изтеглени до 30 000 $ от един банкомат, което го прави прелъстителен инструмент за киберпрестъпниците.

Една от основните характерности на този програмен продукт е, че той е изцяло автоматизиран, което доста опростява внедряването и употребата му.

Въпреки това за тези, които избират по-активна интервенция и персонализиране е разполагаем и ръчен режим. Разработчиците на софтуера оферират доста гъвкави условия за закупуване на своето създание, в това число:

Месечен абонамент; Тестов интервал от 3 дни; Първоначално заплащане плюс дял от облагите от сполучливи офанзиви на банкомати;

Така европейският банков бранш, прочут със строгите си ограничения за сигурност е изправен пред нова сериозна опасност. Появата на EU ATM Malware акцентира смисъла на усилването на ограниченията за киберсигурност.

Банковите институции освен в Европа, само че и по целия свят би трябвало да се приспособяват към новата опасност и да разработят тактики за отбрана на системите си от сходни офанзиви. Само изчерпателен и самодеен метод ще им разреши да се оправят дейно с новите провокации на цифровата епоха.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР