Министърът на труда на Чехия Яна Малачова, вярвайки, че микрофонът

...
Министърът на труда на Чехия Яна Малачова, вярвайки, че микрофонът
Коментари Харесай

Министър нарече премиера дебил, превърнал страната в бардак!

Министърът на труда на Чехия Яна Малачова, вярвайки, че микрофонът е изключен, сподели в края на изявление за чешката телевизия, че министър-председателят Андрей Бабиш е основал „ бардак “ в страната и го назова дебил, предава РИА Новости.

„ Това е бардак, който този Бабиш направи. И в този момент би трябвало всички да го отнесем. Това е глупак, извинете, извинете “, сподели Малачова.

По-късно това излезе настрана по малкия екран и попадна в интернет.

През последните седмици водачите на опозиционната партия подлагаха на критика остро държавното управление и персонално премиера за неточности в битката против ковид. Така до последния миг Бабиш отхвърляше нуждата от носене на маски и не искаше да афишира изключително състояние, макар че освен опозицията, само че и Министерството на здравеопазването и някои членове на кабинета го желаеха. Много политици упрекват премиера в безредно взимане на решения - това дезорганизира популацията и визира отношението му към ограниченията, подхванати от държавното управление, настояват опозиционерите, предава " Фокус.

Според новия министър на опазването на здравето Роман Притула, забавянето на въвеждането на строги карантинни ограничения през август е довело до обстоятелството, че Чешката република стана един от водачите в растежа на заболеваемостта на 100 хиляди души.

Миналата седмица страната сложи връх за дневен приръст - 11 105 случая, а на 18 октомври общият брой на инфектираните надвиши 100 хиляди.

На този декор водачът на опозиционната Гражданска демократическа партия Петър Фиала има намерение да инициира избор на съмнение на държавното управление в Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР