Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие днес международна научна

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие днес международна научна
Коментари Харесай

София домакинства конференцията „Бъдещите въоръжени сили 2040”


Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще открие през днешния ден интернационална научна конференция на тематика „ Future Armed Forces 2040 ”. Тя се провежда от Института за перспективни проучвания за защитата (ИПИО) на Военна академия „ Г. С. Раковски “, взаимно с AFCEA (София) и дирекции "Отбранителна аквизиция" и "Проектно управление" на Министерството на защитата. Приветствие към участниците в конференцията ще сервира и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев.

По време на двудневната конференция ще бъдат прегледани седем съществени тематики: разбор на средата за сигурност 2040 – световни провокации и тенденции; Балканите и Черноморския район: зараждащи провокации пред сигурността; визия за бъдещите Въоръжени сили на Република България; Въоръжени сили 2040 – качества и инвестиции; софтуерни трендове и техния резултат върху бъдещите войни; Въоръжени сили 2040 – човешкият капитал и бъдещи провокации в киберотбраната.

В конференцията ще вземат присъединяване над 80 специалисти от Австрия, България, Англия, Гърция, Канада, Катар, Полша, Румъния и Съединени американски щати. Доклади в конференцията ще изнесат представители на Организацията за просвета и технологии на НАТО, Командването по трансформацията на НАТО, Щабният детайл за консолидиране силите на НАТО в България, Националната военна академия на Австрия, Военната академия на Гърция, Националния боен университет „ Карол І ”, Румъния, Университета за военни проучвания, Полша и други /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР