Тапата между Симитли и Кресненското дефиле е напът да бъде

...
Тапата между Симитли и Кресненското дефиле е напът да бъде
Коментари Харесай

Най-накрая: отпушват тапата между Симитли и Кресненското дефиле

Тапата сред Симитли и Кресненското дефиле е напът да бъде отпушена. Изграждането на пътя сред тях е почнало, оповестява Труд. Става въпрос за сектора след тунел Железница, където пътя от автомагистрала става двулентов.

Първоначално, по неотложност, ще бъдат построени единствено две спомагателни платна, част от автомагистралата. Идеята е те мигновено да облекчат трафика.

Причина за това решение е, че се чака през лятото на това място да се образуват огромни тапи от коли. Притеснението е, че те ще доближават и до тунела, създавайки тапи в него, което е доста рисково.

Освен това през последните месеци
беше проведена подписка на локалните поданици,
„ Българска асоциация на потърпевшите при произшествия “ и „ Бъдеще за индивида, спорта и туризма в Кресненското дефиле “. Тя събра над 3000 подписа и упорства за това уголемение на трасето. То дълги години е спъвано поради спънки, поставяни от екологични деятели.

Новите платна ще са част от правата на Автомагистрала Струма. Тя би трябвало да свърже края на автомагистралата с началото на Кресненското дефиле при село Крупник. Отсечката има определено трасе, настояща Оценка за влияние върху околната среда, както и определен реализатор. Става въпрос за към 3км.

Източник: Труд
Вижте още:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР