Темите за земеделието, здравните и социални грижи за хората в

...
Темите за земеделието, здравните и социални грижи за хората в
Коментари Харесай

Подкрепа за малките и средни земеделски стопанства и адекватна здравна грижа поискаха хората от Драгомир Стойнев на срещи в общините Братя Даскалови и Чирпан

Темите за земеделието, здравните и обществени грижи за хората в селата сложиха като съществени жителите на селата Православ, Медово и Плодовитово в Община Братя Даскалови по време на срещите си с Драгомир Стойнев, лидер на листата на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в 27 МИР-Стара Загора.
Пред тях Стойнев показа програмата на социалистите да поддръжка за зеленчукопроизводство, зарзаватчийство, биоземеделие и отглеждане на животни. Един от целите на Българска социалистическа партия е възобновяване на магистралната водопреносна инфраструктура на „ Напоителни системи “ ЕАД с европейски и държавни средства за подкрепяне на поливното земеделие. В бранш „ Земеделие “ Българска социалистическа партия планува и поддръжка за основаване на нови фамилни дребни и междинни аграрни стопанства.
Поне една денонощна аптека във всяка българска община желаеха жителите на селата. Кандидатите за народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “ оповестиха, че това е един от предизборните им задължения. В бъдещия парламент те ще работят и за законово споразумяване на така наречен „ мобилни аптеки “ и субсидирано откриване на аптеки в отдалечени и слабонаселени региони.
„ Намаляване на Данък добавена стойност върху лекарствените артикули и медицинските произведения на 9% и безвъзмездни медикаменти по рецепта за деца до 14 година възраст и хора над 75-годишна възраст е изцяло постижима мярка. Въпрос на положително ръководство на ресурсите в опазването на здравето е, само че и на политическа воля. За страдание в последните години то се трансформира в търговия “, съобщи Драгомир Стойнев.
На срещи в Чирпан претендентите от „ Българска социалистическа партия за България “ показаха ограниченията за поощряване на финансовата непоклатимост на общините и за финансова децентрализация, която ще помогне на локалната власт да бъде доста по-ефективна в решение на проблемите на хората. „ Именно на парламентарни избори би трябвало да бъде сложена тематиката за районната политика и по този начин дълго отлаганата децентрализация на общините. За поредност от Народни събрания тази тематика на съществува, само че тя ще е част от нашите законодателни старания “, съобщи Стойнев. В програмата на Българска социалистическа партия са планувани фискална децентрализация посредством прекосяване към програмно бюджетиране на локално равнище и преразпределение на част от налога върху приходите на физическите лица в интерес на общините.
Неделчо Митев, втори в листата на „ Българска социалистическа партия за България “ разгласи, че Българска социалистическа партия има сериозна стратегия за възобновление на българското земеделие и с изключение на директните изгоди за бранша и стопанската система, тя ще има доста косвени позитиви за качественото хранене и здравето на българските деца.  Той напомни, че по време на присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството е нямало митинги на български производители, нито пазарът бе залят с украинско зърно.
Мариана Тодорова, номер три в листата на „ Българска социалистическа партия за България “ прпедстави опазването на здравето, приходите и образованието като главен приоритет на Българска социалистическа партия. Според нея Българска социалистическа партия е партията, която има най-адекватно виждане за реформиране на междинното обучение и обвързването му с потребностите на пазара на труда на районен принцип.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР