Франция е разтърсена от чудовищно престъпление, извършено от непълнолетгни. Две

...
Франция е разтърсена от чудовищно престъпление, извършено от непълнолетгни. Две
Коментари Харесай

Вълна от протести във Франция след брутално изнасилване на еврейско момиче

Франция е разтърсена от чудовищно закононарушение, осъществено от непълнолетгни. Две 13-годишни момчета нападнали и изнасилили 12-годишно момиче в парижко предградие. Причината - тя била от еврейски генезис. Ужасяващият случай предизвика както вълна от митинги, по този начин и остри реакции в целия политически набор на страната, съобщи Българска национална телевизия.

Събота вечер - парижкото предградие Курбвоа. 12-годишно момиче от еврейски генезис се прибира към дома си. Минава през парка, където среща три момчета на 12 и 13 години - познавала един от тях незадълбочено. Започнали да я наскърбяват и я принудили да отиде с тях в изоставена постройка наоколо.

Кошмарът, който вечно ще бележи живота ѝ, се разиграва в някогашна детска градина. Тримата нападатели стартират да я удрят, упрекват я, че не желае да признае, че е еврейка. Заплашват я, че ще я оберат и възпламенят, двама от тях неведнъж я изнасилват. Казали ѝ, че в случай че отиде в полицията, ще пострада фамилията ѝ. Но тя въпреки всичко съобщила за нападението.

Случаят шокира френското общество.

" Това можеше да е сестра ти! " - скандират стотиците протестиращи, които се събраха в Париж, с цел да изразят съпричастността си към момичето и околните му.

" Имам щерка на 13. Като родител, само че и като еврейка, само че най-много като родител - покрусена съм. " - споделя Сидни Азулай, една от протестиращите.

Франция, където живее най-голямата еврейска общественост отвън Израел и Съединените щати, регистрира близо 300% повишаване на закононарушенията, осъществени от антисемитски подбуди единствено за миналата година. 13% от тях - в учебните заведения.

" В страната ни има хора, които чакат френските евреи да поемат отговорност за войната в Газа. Точно това се е случило с това 12-годишно момиченце. Какво очаквате да каже тя за спор, който се разиграва на 4000 км от нея? " - попита Йонатан Арфи, ръководител на Асоциацията на евреите във Франция.

На съвещание на държавното управление президентът Еманюел Макрон подреди в учебните заведения да се обърне особено внимание на покачващите се равнища на ненавист, даже измежду най-младите. Двама от нападателите ще бъдат съдени. Трето момче е арестувано, а по-късно освободено.

" Случилото се е непоносимо, отвратително и неописуемо. Нападателите ще получат доста тежки присъди, без право на обжалване. Обръщам се към политическите водачи - стига сме толерирали антисемитската изразителност. Стига сме разрешавали в страната да се основават настроения, които са даже смъртоносни. " – приканва Габриел Атал, министър-председател на Франция.

Лидерът на крайната десница Жордан Бардела упрекна управляващите, че са позволили в страната да има повишаване на престъпността.

" Няма място в страната ни, където французите да са в сигурност. След 7 октомври антисемитските настроения се популяризират със застрашителна и притеснителна скорост. Да върна сигурността - това ще бъде главният ми приоритет. " - показва Жордан Бардела, водач на " Национален общ брой ".

Темата за ескалиращото принуждение и закононарушенията от ненавист против евреи бележи и акцията за идния в края на месеца предварителен парламентарен избор. Критиците на крайнодесните предизвестяват, че в случай че те завоюват изборите, сходни случаи ще зачестят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР