Би било неудобно за човек, но начинът, по който определяме

...
Би било неудобно за човек, но начинът, по който определяме
Коментари Харесай

Нова планета, която може да поддържа човешки живот, открита „близо“ до Земята от учени от Обединеното кралство

„ Би било неловко за човек, само че методът, по който дефинираме „ обитаемостта “, е, че течната вода може да съществува на повърхността на планета, което в този случай би могло, " споделя Лариса Палеторп от Университета в Единбург.

Г-жа Палеторп и екип от учени от цялостен ​​свят използваха спътника на НАСА за проучване на екзопланети, прочут като TESS, с цел да засекат планетата, която обикаля към своята звезда. Отне им по-малко от година, с цел да изчислят неговия размер, температура и по какъв начин се движи.

„ По-малки планети са в действителност сложни за намиране “, сподели госпожа Пейлторп. „ Искаме да знаем повече за планетите с размерите на Земята, с цел да можем да разберем какъв брой други Земи има там.

„ Откриването на такава наоколо е в действителност вълнуващо, тъй като ни разрешава да вършим следващ разбор на атмосферата, тъй че ще можем да научим доста повече за него. Caltech/R. Hurt (Caltech-IPAC)

Gliese 12b е относително покрай космоса, единствено на 40 светлинни години, само че съгласно госпожа Пейлторп на нашия н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР