Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай

...
Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай
Коментари Харесай

Борисов и Радев също поздравиха мюсюлманите за Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общественост в България по случай празника Курбан байрам. В пожеланията си президентът акцентира, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват моралните устои на нацията ни.

Държавният глава отбелязва, че религиозната приемливост, почитание и съгласие са обичайни за нашето общество и празникът Курбан байрам основава мостове сред хората, които способстват за взаимното схващане и за нравственото израстване на нашия народ.

Мюсюлманският празник Курбан байрам тази година се отбелязва сред 16-19 юни, чества се в продължение на 4 дни. Мюсюлманският календар следва лунните цикли и по тази причина празникът няма непрекъсната дата и всяка година се измества напред с 10 дни по отношение на миналата. В първия празничен ден се отслужва обичайна молитва, наречена „ байрам намаз ”, в която вземат участие единствено мъже.

" Честит Курбан байрам на всички другари мюсюлмани! И както учи празникът - дано да продължим всички в България да си оказваме помощ и да живеем в съгласие, без значение от каква вяра и етнос сме ", сподели на собствен ред Бойко Борисов. 

По-рано през днешния ден пожелания за здраве насочи и водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР