Според следователите между април 2016 г. и октомври 2023 г.

...
Според следователите между април 2016 г. и октомври 2023 г.
Коментари Харесай

Арест за подкуп по високите етажи на руската отбрана: Задържан е ...

Според следователите сред април 2016 година и октомври 2023 година Шамарин е получил рушвет в размер на 36 млн. рубли от Алексей Високов, общоприет шеф на ОАО „ Пермски телефонен цех Телта “, и Елена Гришина, основен счетоводител на същото сдружение, за увеличаване на размера на продуктите, доставяни по държавни поръчки за потребностите на съветското Министерство на отбраната и за общо застъпничество.

 

Вадим Шамарин е четвъртият съветски военачалник, който влиза в ареста в границите на един месец. На 24 април и на 14 май по обвинявания в корупция бяха арестувани надлежно заместник-министърът на защитата Тимур Иванов и основният кадровик на министерството Юрий Кузнецов. На 17 май известният с рецензиите си към висшето командване някогашен пълководец на 58-ма войска на Южния боен окръг ген. Иван Попов беше упрекнат в шикалкавене и също арестуван. 

Припомняме, че преди седмица президентът Владимир Путин смени министъра на защитата, като на мястото на Сергей Шойгу беше назначен цивилният икономист и някогашен вицепремиер Андрей Белоусов.

 

Междувременно от Кремъл оповестиха, че през днешния ден Владимир Путин отива на двудневно публично посещаване в Беларус, оповестява още ТАСС. Малко преди този момент стана ясно, че съветските съдилища са оправомощени да употребяват имущество на Съединени американски щати в Русия за компенсиране на вреди, породени от конфискация на съветски активи в Съединени американски щати. Съответните разпореждания се съдържат в указ на съветския президент Путин по отношение на процедурата за компенсиране на вредите, причинени на Русия от вражески дейности на Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР