Услугите на сайта на Българския спортен тотализатор са недостъпни, но

...
Услугите на сайта на Българския спортен тотализатор са недостъпни, но
Коментари Харесай

Министерство на спорта започва проверка на дейността на Българския спортен тотализатор

Услугите на уеб страницата на Българския състезателен тотализатор са недостъпни, само че него е изписано само известието " Планирана профилактика; Поради техническа профилактика уеб сайтът за ОНЛАЙН залагания няма да работи до 23 май 2024г. Възможни са изключителни спирания и отвън посочените дни и часове ".

След сигнал от жители ММС изпрати питане до управлението на тотализатора за естеството на казуса, като получения отговор считаме за доста просрочен, декларират от министерството. 

ММС счита за неприемливо също, че Българският състезателен тотализатор не е уведомил по никакъв метод обществеността за основания проблем през последните три дни, което е причина за сриване на доверието в тази толкоз значима за българския спорт институция.

Наложи се даже министър Георги Глушков да инициира среща с изпълнителния шеф Георги Тарлеков, с цел да бъде осведомен с казуса, декларират от министерството. 

След срещата министърът разпореди инспекция на Българския състезателен тотализатор.

За проблемите на тотото бе обявено само на уеб страницата на БСТ, който освен това не работеше на истинския си адрес toto.bg и искащите трябваше да търсят път към различния info.toto.bg.

На страницата има две известия от 21 май. Едното е за планувана профилактика, поради която уеб сайтът за " онлайн
залагания няма да работи ", а другото - за замяна на главно съоръжение, като и в двете написа, че това ще продължи до същия ден - 21 май.

Вчера (22 май) е пуснато друго известие - че БСТ е възстановил " приема и обработката на
залози наземно в тото пунктовете и партньорската мрежа ", само че онлайн на toto.bg към момента не може да се одобряват и обработват залози.

Днес, след срещата с управлението на ММС, още веднъж на уеб страницата си тотализаторът се извини за породените неудобства и увери, че пази аварийни копия на залозите. " Всички облаги на участници ще бъдат обработени и изплатени според настоящите игрални условия и правила на провежданите игри ", пишат още от БСТ.

Настоящото управление на спортния тотализатор бе назначено през август 2023 година от предходния министър на спорта Димитър Илиев.

Изп.-директор Георги Тарлеков е някогашен претендент кмет на ГЕРБ в столичния жк " Люлин ". В управлението са още Петър Пейчев и Рада Гьонова, която е дълготраен чиновник на БСТ.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР