С тържествена церемония пред Паметника на Свободата днес бе отбелязано

...
</TD
>С тържествена церемония пред Паметника на Свободата днес бе отбелязано
Коментари Харесай

Тържествена церемония по предаването и приемането на знамето на русенския Младежки гвардейски отряд

С тържествена гала пред Паметника на Свободата през днешния ден бе маркирано предаването и приемането на знамето на XIII Младежки гвардейски отряд при Общински юношески дом-Русе, оповестяват от общината.

Официални посетители бяха кметът, заместник-кметът по спорт и юношески действия Борислав Рачев, началникът на гарнизона и пълководец на военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев, началникът на Военно окръжие I степен – Русе полковник Васил Петров, зам.-началникът на Военно окръжие I степен – Русе подполковник Росен Михайлов.

" С предаването и приемането на знамето вие утвърждавате традициите на чест, героизъм и национализъм, които са в основата на вашата задача. Продължавайте да вдъхновявате с вашия образец и да носите гордо знаците на нашата история и просвета “, обърна се към младите гвардейци кметът. Той акцентира, че в днешния ден се отбелязва освен приемствеността сред поколенията, само че и отдадеността към националните идеали и полезности.

XIII Младежки гвардейски отряд е учреден на 15 ноември 2022 година Той има представителна функционалност и взе участие във всички значими за града и страната празници и ритуали. От основаването си досега отрядът е взел участие в над 20 събития, в редица срещи със свои сътрудници, визити в чужбина и други

Тази година по случай Деня на Храбростта и празника на българската войска младите гвардейци посетиха президентството, където отдадоха чест на президента Румен Радев и следиха промяната на почетния часовой. Те участваха интензивно и в тържествата по случай 24 май, 6 септември и 22 септември.

Знаменосец на отряда от неговото основаване досега е Искрен Игнатов. Днес той съобщи знамето на определения за негов правоприемник Онур Айдоан, който се закле да го пази чисто и неопетнено.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР