Една силна политика на ЕС в посока подпомагане на икономическото

...
Една силна политика на ЕС в посока подпомагане на икономическото
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Изборът е между мира и войната – десните предлагат милитаризация

„ Една мощна политика на Европейски Съюз в посока подкрепяне на икономическото развиване, вложенията, реиндустриализацията – политика, за която ние, от Българска социалистическа партия, приказваме от доста години и въпреки това, ограничения, които да поддържат повишаването на приходите на българските жители – ще доведат до това, че ние ще догоним средноевропейските нива. Разбира се, в случай че има и българско държавно управление, което да подкрепя такава политика. ” Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за европейските избори Кристиан Вигенин в предаването „ Лице в лице ” на бТВ. 
По думите му българската страна не е трябвало да се съгласява на непълен Шенген по въздух и по вода, а е трябвало да продължи с натиска за пълноправно участие. „ Това деяние съгласно нас отсрочи цялостното ни влизане надалеч във времето. В името на това държавното управление на Денков и Габриел да развее някакъв външнополитически триумф, въпреки и непълен, опашките с тирове в Русе ще продължат да стоят ”, разяснява Вигенин.
Според него Пактът за миграция на Европейски Съюз е стъпка напред по отношение на Дъблинския правилник, само че това не е задоволително. Българските социалисти държат прецизно на три неща: усилване на контрола по границите и европейска поддръжка за това; ускорение на процедурите за назад връщане на мигранти; по-активна работа със страните, които източници на незаконна емиграция. „ Тук не приказваме за хората, които бягат от война. Тях, несъмнено, ги изваждаме пред скоби ”, посочи Кристиан Вигенин.
Той напомни заслугата на Българска социалистическа партия на национално равнище за оправянето с незаконната миграция: „ Само няколко месеца, откакто Българска социалистическа партия предложи да се усилят доста ограниченията против трафикантите - конфискация на колите, конфискация на имуществото, увеличение на наказванията - внезапно доста понижиха тези случаи, в които служители на реда гониха през ден бусчета с мигранти. Значи има способи – и европейски, и национални, да се оправим с този проблем. ”
„ За нас решението не е в това да се продължи с подклаждането на войната в Украйна. Нашата позиция е била и ще бъде в Европейския парламент, че би трябвало да бъде оказан политически и дипломатически напън за преустановяване неотложно на военните дейности и сядане на масата за договаряния ”, безапелационен бе лидерът на евролистата на Българска социалистическа партия.
По неговите думи по този метод ще се прекратят кръвопролитията по една голяма фронтова линия, която мърда в едната или другата посока към този момент повече от 2 години, само че нищо решаващо не се случва и няма да се случи.
„ И на европейския, и на националния избор, изборът е сред мира и войната. Защото десните оферират милитаризация на Европейския съюз, прекосяване „ на военни релси ” на европейската стопанска система. Връщат наборните армии. Единствените решения, които се дават са още и още оръжия за Украйна. Това е неуместно ”, сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР