След валежите вчера, ситуацията в Софийска област е под контрол,

...
След валежите вчера, ситуацията в Софийска област е под контрол,
Коментари Харесай

След валежите ситуацията в Софийска област е под контрол

След преваляванията през вчерашния ден, обстановката в Софийска област е под надзор, чиновниците на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) в региона са реагирали съответно и бързо на сигналите, подадени по време и след изобилните превалявания. Те са отработили девет сигнала за наводнени приземни етажи и паднали дървета. Това оповестиха от Областната администрация след диалог на регионалния шеф Силвия Арнаутска с шефа на РДПБЗН Георги Иванов. 

Оттам показаха, че регионалният шеф поддържа непрекъсната връзка с кмета на община Божурище Георги Димов, който я осведоми за обстановката в Божурище и работата по премахване на вредите от преваляванията. Арнаутска беседва и с кметовете на община Костинброд и на костинбродското село Петърч Трайко Младенов и Борислав Борисов. Части от селото също са измежду тези региони в региона, които бяха наводнени при преваляванията предходната вечер.

Кметът на община Божурище Георги Димов разгласи отчасти бедствено състояние за обитаемоте места с. Хераково, с. Златуша, м. Старо село, с. Храбърско и кв. Черна бара. От общината оповестиха, че най-лошо е положението на махала " Бoбен ", както и в с. Хераково. Кметът Димов е издал заповед за затваряне на придвижването през мост над река Хераковска в махала " Бобен ", с. Хераково до преодоляване на нанесените вреди в резултат на настъпилото злополучие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР