Място за читалища, просвета и култура днес има повече от

...
Място за читалища, просвета и култура днес има повече от
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград: Място за читалища, просвета и култура днес има повече от всякога

Място за читалища, култура и просвета през днешния ден има повече от всеки път. За страдание, тъкмо в дните, в които сме в двойна акция, както виждате, не се приказва въобще за просвета. Това сподели в навечерието на 24 май вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград довечера.

Никой не счита за значимо да сложи специфичен спор за културата, за това, което следва за българското обучение. Не можем да приказваме, че българското обучение и просвета са първокачествен приоритет, и тези институции да имат най-ниските бюджети, сподели Йотова.

Това, което ние, жителите, чуваме в тази акция, са единствено кавги, записи. Продължава този извънредно под напрежение " разговор " сред вчерашните дружно ръководещи политически обединения, които, по този начин някак си под сурдинка, си резервират въпреки всичко един % възможност да договарят още веднъж - едно за мен много лицемерно отношение към всички нас като гласоподаватели, разяснява вицепрезидентът.

Сигурно партиите имат и свои положителни оферти, добави Йотова. Само че в обществения спор ние не ги чуваме. Защото свадите сложиха капак на всичко това, което апропо е пренебрежение към българските жители, сподели още Йотова.

Тя изрази вяра в останалите дни до изборите да бъдат чути същинските оферти каква България желаеме - каква стопанска система, по какъв начин да се стабилизират финансите ни и да имаме по-добри приходи, какво е бъдещето на страната ни, по какъв начин да образоваме по-добре децата си, по какъв начин да решаваме личната си сигурност.

Думата сигурност е на всички места - в приходите, в стопанската система, в нашата кредитоспособност. За страдание съвсем не чуваме такива послания или най-малко такива обещания. Много е изменена тази акция спрямо доста други предходни акции, които сме имали, в този момент към този момент даже обещания няма, заключи Йотова.

Тя беше в Тополовград за 130-ата годишнина на локалното читалище " Св.св. Кирил и Методий 1894 " и назова просветната институция " реликва и нравствен храм ", строен с ясното схващане, че пътят на просвещението и културата е само правилният път. В читалището ма 11 самодейни групи и школи, които се посещават от към 200 души. То е хазаин на единствения по рода си народен фестивал на любителските комедийни театри.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР