Най-мащабното шествие преминава по улиците на Бургас. Заявката е от

...
</TD
>Най-мащабното шествие преминава по улиците на Бургас. Заявката е от
Коментари Харесай

Рекорд! Такова шествие за 24 май Бургас не е виждал!

Най-мащабното шествие минава по улиците на Бургас. Заявката е от площад " Тройката “ до Казиното да преминат над 11 хиляди души, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

В парада, отдаден на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност, се включиха деца, възпитаници, учители, просветни и културни дейци. Участие взеха 35 детски градини, 45 учебни заведения, представители на четирите университета в Бургас, духовенството, читалища и културни институти. Музикални и мажоретни училищен сформира.   

След постигане в Морската градина учениците на всяко учебно заведение ще поднесат цветя на монумент от Алеята на възрожденците. В 11.00 часа на открита сцена " Охлюва “ стартира церемониален концерт " Език заветен на моите предци “. В него ще вземат участие Детска вокална група " Морски песъчинки “, Детски хор " Милка Стоева “, Детски национален хор " Трепетлика " и Вокално студио " Сезони “. Водещи ще бъдат Валерия Вълчева и Ванеса Вълчева от Младежка театрална натрупа " Валер и и другар “.

Предвидена е специфична организация на придвижването през днешния ден. Органите на реда ще стопират колите по пресечките на улица " Богориди " с улица " Лермонтов ", улица " Константин Фотинов ", улица " Цар Симеон I " и бул. " Демокрация " за времето от 10.30 до 12.30 часа.

В Дружество на художниците в Бургас от 12.00 часа ще бъде открита обичайна галерия на бургаските художници " 24 май “, на която по традиция ще бъде връчена премията " Млад художник на годината “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР