Милиардерът с либерални възгледи Джордж Сорос предупреди за предстояща глобална

...
Милиардерът с либерални възгледи Джордж Сорос предупреди за предстояща глобална
Коментари Харесай

Джордж Сорос: Нашата цивилизация може да не преживее войната в Украйна

Милиардерът с демократични възгледи Джордж Сорос предизвести за идна световна меланхолия и съобщи, че след време съветската инвазия в Украйна може да бъде обсъждана като началната точка на Третата международна война.

На годишната вечеря на Световния стопански конгрес Сорос съобщи, че курсът на историята се е трансформирал фрапантно от последното събитие в Давос.

“Русия нахлу в Украйна. Това раздруса Европа радикално,” съобщи Сорос, представен от CNBC.

“Европейският съюз беше основан, с цел да се предотвратяват сходни неща. Дори и когато сраженията спрат, защото това, в последна сметка, би трябвало да стане, обстановката в никакъв случай няма да се върне към предходното статукво. Всъщност, съветската инвазия може да се окаже началото на Третата международна война, а нашата цивилизация може да не я преживее.”

Сорос съобщи, че други въпроси, които касаят човечеството, като пандемиите, климатичните промени и избягването на нуклеарна война, се е наложило да останат на назад във времето. “По тази причина нашата цивилизация може да не оцелее,” добави той.

В речта си Сорос сподели още, че битката против климатичните промени е трябвало да остане на второ място на фона на войната в Украйна.

“Въпреки това специалистите ни споделят, че към този момент изоставаме доста и климатичните промени са на ръба да станат необратими. Това би могъл да бъде краят на нашата цивилизация,” съобщи той.

Руската инвазия в Украйна се смята значително, че слага планувания енергиен преход на кръстопът. Цените на природния газ и петрола скочиха, а международните енергийни пазари бяха мощно дестабилизирани. Употребата на въглища нараства, до момента в който западните народи обезверено търсят други възможности на съветските въглеводороди.

Сорос съобщи, че счита вероятността за необратими климатични промени за “особено плашеща.” “Повечето от нас одобряват концепцията, че в последна сметка ще умрем, само че считаме за даденост това, че цивилизацията ще оцелее,” сподели той.

“По тази причина би трябвало да активизираме всичките си запаси, с цел да сложим по-рано завършек на войната. Най-добрият и евентуално единствен метод да запазим цивилизацията си е да победим Путин. Това е най-важното,” добави той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР